A számok nem hazudnak, akármit hadovál Kásler és a miniszterelnök.

Az egészségügy már a második hullám alatt összeomlott. Egy konkrét példa a dunaújvárosi kórházigazgató 90 nap után (!) megküldött válasza arról, hogy már a második hullám alatt harmadával kevesebb beteget tudtak ellátni a szakrendeléseken, mint a járványmentes időszakban.
Az egészségügy nem úgy omlik össze, mint az elájuló páciens, hogy egyik pillanatról a másikra nem tud beteget fogadni. Hanem pont úgy, mint a magyar egészségügy: egyik hónapról a másikra drasztikusan lecsökken az ellátott betegszám. Ami pedig nem mérhető, csak egyéni tragédiákból tudjuk: az ellátások színvonala is drasztikusan lecsökken.
Kásleren és Orbánon kívül mindenkinek nyilvánvaló: a szakrendeléseken, egynapos sebészeteken és rendes műtéteken ellátott esetszám nem azért esett vissza töredékére, mert eltűntek a betegek. Hanem mert eltűntek az orvosok és az ápolók járványosztályokra (és az erőltetett átalakítás miatt részben a kórházakon kívülre, a magánszektorba). Ez maga az összeomlás, amit felelős kormányzással el lehetett volna kerülni.
Persze amíg Orbán ilyen szervilis, talpnyaló kórházigazgatókkal veszi körül magát, addig könnyen hazudoznak arról, hogy minden rendben van. Mészáros Lajos doktornak is volt képe kivárni a 90 napot a válaszadásra egy olyan kérdésben, amelyiknek a megválaszolásához három gombnyomásra volt szüksége a számítógépen.