A szemkilövető jobban teljesített…TELJESEN ÖSSZEOMLIK A FORINT?

372 forintot is adtak ma egy Euróért.

Magyarország “jobban” teljesít! (Fidesz)
Mindenkori mélypontja közelébe zuhant mára a forint. Soha ilyen rosszul nem állt még az árfolyam, mint a Fidesz kormányzása alatt.

A reggel óta tartó gyengülés a nap végére a mélypont közelébe repítette a forintot: hat óra után 368,8 -372 forintot is kértek egy euróért.

Azt, hogy Európában harmadik a magyar gazdaság…az inflációt tekintve, már csak hab a tortán.

12 évi fidesz-uralom alatt rosszabbul áll Magyarország, mint a szemkilövető Gyurcsány idején.

Az eddigi mélypont április elsején következett be, akkor 369,6 forintért jegyezték az eurót. Az akkori gyengülés hátterében a koronavírus okozta bizonytalanság mellett az Országgyűlés által elfogadott felhatalmazási törvény negatív nemzetközi visszhangja is hozzájárult. Akkor az MNB kedvező feltételű tenderei fordították meg az irányt, júniusra már 345-ös szint közelébe erősödött a magyar deviza – amelyért az év elején még kevesebb mint 330 forintot kellett adni egy euróért.

Ezúttal nem egyedi tényezők mozgatják a forintot, a régiós devizák árfolyama is hasonló ütemben romlott. A forint gyengülését a rossz nemzetközi hangulat idézte elő: a nemzetközi tőzsdék a koronavírus súlyosbodása miatt is negatív eredményeket produkáltak. Az euró is gyengült a dollárhoz képest.