A szlovák külügyminiszter szó szerint felmosta a padlót Szijjártóval!

Brutális kioktatást kapott Pozsonyban Szijjártó Péter. Ennél már csak az döbbenetesebb, hogy a Magyar Távirati Iroda mindezt el akarta titkolni!

Az állami hírügynökséget a Fidesz irányítja, de még ennek a fényében is elképesztő, ahogy egyszerűen meghamisították azt, ami Szijjártó Péterrel Pozsonyban történt. A 24.hu vette észre, hogy az MTI mindössze egy rövid mondattal intézte el azt a kemény kritikát, amit a magyar külgazdasági és külügyminiszter a szlovák kormánytól kapott. A távirati iroda ugyanis csak annyit írt a Szijjártó pozsonyi útján kapott szlovák kritikáról, hogy Ivan Korčok szlovák külügyminiszter „fontosnak tartotta megemlíteni, hogy el kellene kerülni azokat a helyzeteket, amikor a felek a sajtóból kénytelenek értesülni bizonyos, őket is érintő döntésekről.” A valóság ezzel szemben az, hogy

A SZLOVÁK KÜLÜGYMINISZTER SZINTE FELMOSTA A PADLÓT SZIJJÁRTÓ PÉTERREL!

A szlovák Paraméter szerint a szlovák külügyminiszter egész listát állított össze azokból a problémás kérdésekből, amelyek szerinte tisztázást igényelnek. Ezek egyike az, hogy Pozsony számára átláthatatlanok a magyar állami támogatások és

SZERETNÉK TUDNI, MIRE KÖLTI AZ ORBÁN-KORMÁNY A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉT SZLOVÁKIÁBAN.

Ivan Korčok azt is közölte: szeretnék, ha a magyar kormány a jövőben a Szlovákiát érintő programjait a standard nemzetközi kapcsolatoknak megfelelően, konzultáció és kölcsönös megegyezés alapján valósítaná meg.

Ez a diplomácia nyelvéről lefordítva azt jelenti, hogy a szlovákok

FIGYELMEZTETTÉK SZIJJÁRTÓT: NEM NÉZIK JÓ SZEMMEL, HA SZLOVÁKIA TUDTA NÉLKÜL MUTYIZNAK AZ ORSZÁGUKBAN.

A szlovák külügyminiszter szerint nem tesz jót a kapcsolatoknak, ha a szlovák kormány csak a sajtóból szerez tudomást arról, hogy

A MAGYAR KORMÁNY ÉPÜLETEKET VÁSÁROLT KASSÁN, LÉTREHOZOTT EGY PÉNZALAPOT, AMIBŐL A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOKBAN AKAR MEZŐGAZDASÁGI FÖLDTERÜLETEKET FELVÁSÁROLNI, SZLOVÁKIÁBA AKAR FORRÁSOKAT JUTTATNI, TEMPLOMOKAT RESTAURÁLNI, A KULTURÁLIS ÉS OKTATÁSI TÁMOGATÁSOKNÁL ELTÉR A 2004-ES MEGÁLLAPODÁSTÓL ÉS AZ UNIÓS SZABÁLYOKTÓL ELTÉRŐEN AD GAZDASÁGI TÁMOGATÁSOKAT.

A magyar külügyminisztert vélhetően váratlanul érte ez a kritika, mert Szijjártó Péter azt ígérte: a gazdasági támogatásokat mindenképpen az uniós előírásokkal összhangban fogják folyósítani, Szlovákia a kért információkat megkapja, az oktatási, kulturális támogatásokat pedig a kisebbségi vegyes bizottság felügyelheti a jövőben.

A szlovák külügyminiszter mindezt azzal nyugtázta: örül, hogy Szijjártó Péter megértette: az ilyen akciókról a szlovák kormánynak a jövőben első kézből kellene értesülnie.

EZ AZ, AMIT AZ MTI EGY SEMMITMONDÓ MONDATTAL EL AKART HALLGATNI.

Szijjártó Péter egyébként korábban találkozott az egységes felvidéki magyar párt, a Szövetség vezetőivel, akiknek megígérte, hogy a magyar kormány a jövőben is támogatja őket, de a Paraméter szerint ez a gazdasági segítség a Korčokkal folytatott tárgyalásai fényében valószínűleg csúszni fog.