A szombathelyi polgármester kitette a valós számokat az asztalra, ezzel Orbán beleesett a gödörbe

Döbbenetes számok következnek.

Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta meg a város kórházának valós állapotát. Orbánék kommunikációjával ellentétben nincs minden a legnagyobb rendben.

Naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt, amit ahhoz kell viszonyítani, hogy összesen 180 koronavírusos beteget ápolnak az intézményben. A kórházban leállították a szakrendeléseket is annak érdekében, hogy az ágyak negyven százalékát átalakíthasák a fertőzött betegek fogadására. A legnagyobb problémát mégis az okozza, hogy bár

32 LÉLEGEZTETŐGÉPPEL RENDELKEZIK AZ INTÉZMÉNY, ABBÓL CSAK 17-ET TUDNAK ÜZEMELTETNI SZEMÉLYZET HÍJJÁN,

mert Győrbe rendelte a kormányzat azokat az orvosokat, akik értenek a lélegeztetőgéphez! Akárhogyan is akar a Kásler-Orbán duó bűvészkedni a számokkal, ha kettőt összeadunk hárommal, akkor mindig ötöt kapunk, és soha nem lesz az eredmény hat vagy hét. A kormányzatnak már régen megbukott az az elképzelése, hogy majd lépcsőzetesen jelölik ki a járványkórházakat, mert a múlt hét óta gyakorlatilag mindenkinek kell fogadnia a koronavírusos betegeket.

Az orvosok és nővérek ide-oda utazgatása pedig nem fogja megoldani a problémát, mert egyszerűen kevesen vannak már most is, pedig be sem indult az az elvándorlási hullám, ami januártól várható az új, esztelenül bevezetett egészségügyi jogállásnak köszönhetően.