A tegnapi meccs után összeverekedtek a magyar szurkolók a brit rendőrökkel, majd törni, zúzni kezdtek

Verekedés tört ki kedd este a londoni Wembley stadionban rendezett Anglia–Magyarország világbajnoki selejtező közben a magyar szurkolók egy csoportja, valamint a stadiont biztosító rendőrök és biztonságiak között – írja a Mirror.

Információk szerint az összecsapás már a mérkőzés első perceiben elkezdődött. A rendfenntartók a magyar szektorban viperák és gumibotok használatával igyekeztek rendet tenni, állítólag a nagyobb tömegbotrány elkerülése érdekében. Itt azonban a biztonságiaknak alaposan meggyűlt a baja a szurkolókkal,

A MAGYAR TÁBORHOZ UGYANIS LENGYEL DRUKKEREK IS CSATLAKOZTAK.

Guardian a londoni rendőrség alapján arról ír, hogy az indulatok akkor szabadultak el, amikor az egyik helyi rendfenntartót rasszista inzultus érte a magyar szurkolók részéről, a rendezők pedig emiatt behatoltak a szektorba.

Egy másik forrás szerint az egyenruhások azért léptek akcióba, mivel a vendégszurkolók közül többen is átmásztak a székeiken, törni és rongálni kezdtek.

Olyan információk is napvilágot láttak, miszerint a botrány az angol válogatott mérkőzés előtti kifújolása és egy molinó miatt tört ki, ami nem sokkal azután történt, hogy jól hallhatóan

KIFÜTYÜLTÉK A MAGYAR HIMNUSZT AZ ANGOL SZURKOLÓK.

 

 

 

A mérkőzés végül 1–1-es döntetlennel zárult. A magyar válogatott Sallai Roland révén szerezte meg a vezetést büntetőből, később John Stones találatával egyenlített Anglia.

A magyar szurkolók egy részénél tapasztalt rasszizmussal a brit Times magazin is foglakozott a mérkőzés előtt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szeptemberben sújtotta két mérkőzésre szóló zártkapus büntetéssel a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) az Anglia elleni, Puskás Arénában rendezett mérkőzésen tapasztaltak miatt. Akkor a szurkolók egy részének rasszista megnyilvánulásai miatt szankcionált a FIFA.