A televízió átka avagy a Média diszkrét bája!

Amiről még feltétlenül szólni kell, az a főzés. Én még ennyi önjelölt Michelin csillagos séfet életemben nem láttam. Szinte minden magára valamit adó csatornának van főzős műsora. Még azt el is fogadom, amikor egy-egy tájegység jellemző ételeit mutatják be – sőt bevallom, még szeretem is a műsort-, de amikor csak azért főznek, mert nincs jobb ötletük, na az már a vég. Én még ennyi ötlettelen szerkesztőt nem láttam. Stábértekezlet: -Van valakinek műsorötlete? Néma csönd. Akkor főzzünk! -mondta a nagyhatalmú szerkesztő és főztek.
Azon is elgondolkodtam, az hogy lehet, hogy egyik főzős műsor véget ért, egy hét múlva indult az újabb konyhai vetélkedő ugyanezen a csatornán. Ennyire azért nem vagyunk vevők rá. De még olyan is előfordult, hogy az előző verseny egyik résztvevője az új műsorban is szerepelt. Ennyire rosszul állunk celebekkel? Ilyenkor két eset lehetséges: vagy elfelejtette a szerkesztő, vagy új vezető került a csapat élére és nem nézte meg az előző adásokat. Akár így, akár úgy, mindenképpen övé a citrom díj. Aztán azt sem értem, mit keres egy főzőműsorban az a celeb, aki bevallottan életében nem főzött? Csak nem az a trendi, ha olyasmit csinálunk, amihez abszolut nem értünk? Annyi kiváló éttermi szakács van, nem lehetne őket meghívni? Tőlük még tanulhatnánk is.
Képzeljék el, mit szólt volna a programigazgató, ha 25-30 évvel ezelőtt valaki azzal áll elő, hogy egy versenyt álmodott, ahol a résztvevők nézők előtt teszik próbára főzőtudományukat. Alighanem kihívták volna hozzá a mentőt, jobb esetben szánakozva mondták volna: -Drága barátom! Ki vagy merülve, itt egy jó nevű pszihiáter névjegye. De könyörgöm, amikor van olyan csatorna, ahol 24 órán keresztül főznek, ennyi főzés nem elég? Nem kell több Hagyjál főzni!, nem kell Pusztai Rózsi kedvenc fogásai és nem kell Séfek séfe sem, elég volt belőlük. Kaptunk már eleget, ezzel el leszünk egy darabig!
id.Sági László!