A VILÁGNAK ÉRTESÜLNIE KELL A MAGYARORSZÁGON ZAJLÓ FOLYAMATOKRÓL!

Ezért az Amerikai Kongresszus elé viszem a magyar jogállamiság kérdéseit az Európai Parlament amerikai delegációs csoportjának tagjaként.

Az Egyesült Államok Kongresszusának szerdai meghallgatására tájékoztató anyagot küldtem, amelyben világossá tettem: a világ közvéleménye nem maradat közömbös a demokratikus jogsértésekkel kapcsolatban, a magyar jogállamisággal kapcsolatos visszásságokat, a növekvő orosz befolyást és Orbán Viktor egyre szorosabb kapcsolatát a világ diktátoraival egyre nehezebben rejti el a kormány.

Az Kongresszust a jogállamiság és a külpolitika területén összesen 18 területen tájékoztatom a Magyarországon jelen levő problémákról – szó esik többek között a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy éppen a CEU ellehetetlenítéséről.

A meghallgatáson a magyar folyamatok mellett a NATO jövője is szóba fog kerülni, amelyhez három pontos javaslatcsomagot is mellékeltem:

1. A NATO szerveinek élénk figyelemmel kell kísérniük azon tagországokat, amelyek autoriter országokkal működnek együtt és megfelelő lépéseket kell tenniük velük szemben.
2. Az orosz dezinformáció elleni küzdelem fontos eleme a média szabadság erősítésére, amit például a Szabad Európa Rádió újraindítása és a független magyar média támogatása szolgálhat.
3. Az EU mellett a NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO országokon belül is.

Oszd meg, ha szerinted sem maradhat következmények nélkül a magyar kormány politikája!

Cseh Katalin