A vírus valahogy nem következetes.

Gyakorlatilag tünetmentesen vészeltem át a covidos fertőzöttséget. Nem sportoltam soha, nem vagyok absztinens, a hipertónián (amire 16 éve gyógyszert szedek), továbbá a köszvényhajlamomon kívül (amit pár éve egy kisműtét megoldott és azóta tünetmentes vagyok) semmilyen alapbetegségem nincs. Az immunrendszerem, talán örökletesen, erős.

Annyi edzett, egészséges életmódot élő embertársunkat elvitt a járvány, fiatalon ahhoz, hogy meghaljanak! A vírus valahogy nem következetes. Szeszélyes, mint a bosszúálló zsarnokok. Vallástól, politikai nézetektől független. (Töritanárként eszembe jut: a 13 aradi meghalt, de lám, Görgeynek, Kossuthnak meghagyták az életét. Lám, Rákóczit, Napóleont, Horthyt a száműzetésben meghagyták. Paulus tábornoknak haja szála sem görbült.)

Amiért ezt írom: Dobrev Klára nekem se hús, se hal. De örvendezni a betegségén galádság. A halálát kívánni aljasság.

Ha Orbán volna beteg, akkor is vagy jobbulást kívánnék neki, vagy csendben maradnék. És még sorolhatnám a neveket, hogy kiket utálok, sőt, bár gyűlölöm, hogy gyűlölnöm kell, ám mégis szívből gyűlölök. És mégis: egyik koronavírus-fertőzöttre se írnám, hogy úgy kell neki, dögöljön meg.

Ehhez nem kell kereszténynek lenni. Csak embernek.