A Washington Post véleménycikke szerint Orbánnak semmi keresnivalója sincs a Fehér Házban

0

Rob Berschinski, a Human Rights First alelnöke, illetve Hal Brands, a Johns Hopkins Egyetem alelnöke közös kommentárban fejezte ki a véleményét Orbán látogatásával kapcsolatban a Washington Post napilapban – vette észre a Magyar Narancs. Mint írták, Orbán Viktornak semmi keresnivalója a Fehér Házban.

Fotó: Pixabay

Véleményük szerint a látogatás jóváhagyása egy demokráciát romboló vezető számára alapvetően fenyegeti a transzatlanti biztonságot.

Szerintük Orbán kiemelkedik a demokráciaellenes politikusok – mint amilyen Putyin vagy Erdogan – sorából, mert olyan lépéseket hajtott végre, amelyekről Trump maximum csak tweetelhet.

A magyar kormányfő közel került Oroszországhoz, a sajtó és a civilek elleni támadása a Kreml politikáját idézi, továbbá Moszkva falovának szerepét tölti be a NATO-ban. Mindezek ellenére a washingtoni adminisztráció felkarolta a magyar vezetést, a jogsértések fölött pedig szemet huny, így maguk mellett tarthatja Magyarországot, sőt lehet, hogy fegyvereket tud eladni neki – fogalmaz a cikk.

Forrás. 168 óra