A WHO óvatosságra int a harmadik oltással kapcsolatban!

Szerintük egyelőre semmilyen tudományos adat nem igazolja, hogy szükség lenne rá – rövidesen megtudjuk, mit döntött ezzel kapcsolatban a magyar kormány.
A Egészségügyi Világszervezet szerint egyelőre semmilyen tudományos adat nem igazolja, hogy szükség lenne rá – írja az MTI alapján az Index.hu.
Didier Houssin, a WHO koronavírussal foglalkozó vészhelyzeti bizottságának vezetője hozzátette: emellett az egyenlőtlenséget is növeli az országok között, hiszen számos fejlődő nemzet még a fertőzés szempontjából legveszélyeztetettebb lakosait sem tudta beoltani.
A magyar kormány egyébként péntekre ígért tájékoztatást a harmadik oltással kapcsolatos döntésekkel kapcsolatban.
Arra is felhívták a figyelmet, hogy érdemes fontolóra venni a fizikai távolságtartásra vonatkozó intézkedések megtartását a növekvő esetszámok és a delta-variáns terjedése miatt.
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója közben arra kérte Kínát csütörtökön, hogy tegyék átláthatóbbá a legelső koronavírus-fertőzöttekről szóló tájékoztatásokat, hogy a betegségen áteső több millió ember tisztában legyen az eredetével. “Folytatnunk kell a vizsgálatot, hogy megtudjuk, mi történt valójában, mivel ha megtudjuk, megakadályozhatjuk a hasonló válságokat a jövőben” – mondta Gebrejeszusz, kiemelve, hogy nagy a nyomás, mivel számos elmélet kering arról, hogy a vírus laboratóriumból szabadult el, és ahhoz, hogy ezt kizárják, részletesebb információkra van szükség.