A XVIII. kerület azt kéri, adják nekik a Csehországnak szánt 40 ezer vakcinát

Szaniszló Sándor polgármester azt írta, vállalják, hogy az oltóanyagokat húsz napon belül beadják Pestszentlőrincen és Pestszentimrén.

Magyarország 40 ezer koronavírus elleni vakcinát ad május első felében Csehországnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 3-án. A XVIII. kerületben hozzávetőlegesen ennyien vannak, akik regisztráltak, de még nem kaptak oltást, ezért Szaniszló Sándor azt kéri, hogy adják oda a vakcinákat a kerületnek.

A polgármester a Facebookon tette közzé az erről szóló levelet, amelyet Szijjártó Péternek címzett.

“Több mint egymillió honfitársunk várja jogos türelmetlenséggel, hogy végre beoltsák, ami feltétele az egészségünk megtartásának és az újranyitásnak. Biztosra veszem, hogy az emberek túlnyomó többsége egyetért abban, hogy amíg nincs mindenki beoltva – legyenek az eddig kimaradt szociális dolgozók, kiskereskedelmi alkalmazottak, papok és lelkészek, vagy bárki, aki a sorára vár – a kormánynak kötelessége minden rendelkezésére álló oltóanyagot itthon felhasználni”

Forrás és a teljes cikk: HVG /https://hvg.hu/itthon/20210407_XVIII_kerulet_Csehorszagnak_40_ezer_vakcina?fbclid=IwAR0DzyReHyikZV4zBYgJ6_gGREdEBHVMWM3bLXDf4FevexBjJ6cZZMgqa_Y