Addig nem lesz béke a világon míg Izrael-állam létezik.

0

Ha valaki jól ismeri a Bibliát, tudja, hogy Isten kifejezetten megtiltotta a zsidó népnek, hogy államot alapítson.

1949-ben mégis egy többnyire palesztinok által lakott területen az ENSZ és Anglia megalapította Izraelt. Az ortodox zsidók nem is fogadják el államként Izraelt

Mióta Izrael létezik a Közel-kelet gyújtópont egy III. világháborúhoz.

Persze…ha már létezik egy mesterséges ország, nyilván joga van megvédenie magát a külső támadókkal szemben. De az, hogy egy sokak által el sem ismert ország szétbombázza a körülötte lévő arab országokat, fokozván a háborús helyzetet, kicsit sok…Még akkor is, ha nem más mint az USA előre tolt helyőrsége.

Izrael ma ismét elvetette a sulykot:

Izrael lebombázta Szíriát!

A szír állami sajtó jelentése szerint szerdára virradó éjszaka Izrael “stratégiai jelentőségű településre” mért légicsapást Szíria déli részén. Az al-Ikbaríja tévé híradásából csak annyi derült ki, hogy a támadás célpontja el-Harra volt, az Izrael által megszállt Golán-fennsík szomszédságában.

A Sana állami hírügynökség jelentése szerint a támadás csak anyagi károkat okozott.

El-Harrában működött éveken át az orosz hadsereg egy radartámaszpontja, mígnem a település 2014-ben a szíriai lázadók kezére került. A szír hadsereg tavaly foglalta vissza.

Izrael az elmúlt években több száz támadást hajtott végre Szíriában, főként az Iránnal szövetséges Hezbollah támaszpontjait, illetve a csoportnak szánt fegyverszállítmányokat támadva. El-Harra a Golán-fennsík mellett Libanonhoz, a Hezbollah otthonához is közel van.