Adrien Beauduin CEU-diák: nem lenne jó, ha ezt is megúsznák!

Adrien Beauduin, a belga egyetemista, akinek a telefonszáma szerepelt a nemzetközi tényfeltáró csapat vasárnap este publikált listáján, elmondta, a szakértők találtak arra utaló nyomokat, hogy megkísérelték a behatolást a telefonjába.

Beauduin 2017-18-ban mesterképzésen tanult a CEU-n, majd 2018 októberétől, a CEU helyzetének elbizonytalanodása után kezdett aktív szerepet vállalni a tiltakozásokban. A tüntetések egyre gyakoribbá és nagyobbá váltak, míg a 2018. december 12-i eseményen a rendőrség már erőszakot is bevetett a tüntetők ellen. Aznap este többeket letartóztattak, köztük Beauduint is.

A jelenleg már a belga Le Soirnak újságíróként dolgozó Beauduin a 444-nek adott interjúban elmondta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy megfigyelték, mivel szerinte az Orbán-rendszer nem sokat törődik a jogszerűséggel.

Felidézte, hogy elengedése után civil ruhás rendőrök követték egy másik tüntetésre. A szakértői vizsgálat szerint biztosan megpróbáltak hozzáférni a mobilos adataihoz. Ha ezt végül mégsem tették, annak szerinte csak az lehetett az oka, hogy rájöttek, egyáltalán nem érdekes a számukra.