AFP: Ukrán várost foglaltak el az orosz csecsenek!

Az orosz hadsereg irányítás alá vonta Liszicsanszk városát – jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség tudósítója.

Az oroszok már szombaton kora délután azt állították, hogy bekerítették a várost. Ezt később az ukránok tagadták, és azt mondták, hogy ők ellenőrzik a 100 ezres települést.

Az orosz állami hírügynökség most azt állítja, hogy az ukránok visszavonultak, és felrobbantottak maguk mögött több épületet, köztük a városházát is. Mindeközben Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője közzétett egy videót, amelyen csecsen és kozák katonák ünnepelnek a városban.

 

 

Ebben a videóban a háttérben látható szétlőtt épület valóban hasonlít a helyi városházához (lásd ezen a képen), de nem igazolható, hogy biztosan az látható a videóban, más forrásból még nem erősítették meg a videó helyszínét.

Mindeközben az orosz Izvesztyija tudósítója – állítása szerint – szintén a helyszínről jelentkezett be egy másik videóban, és az mondta, hogy a helyiek közül is voltak, akik üdvözölték az orosz katonákat.

 

 

Liszicsanszk ostromát azt követően kezdték meg az oroszok, hogy a múlt hétvégén többheti harc után elfoglalták Szeverodonyeck városát.