Agybaj: Elkerülhetetlen háborút vizionál Hollik István és Schmidt Mária

Elkerülhetetlen a „kereszténység és a marxizmusba bugyolált liberalizmus” közötti szellemi harc megvívása. Erről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt Budapesten – adta hírül az MTI.

 

Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója előadást tart a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján a Pasaréti Közösségi Házban 2021. szeptember 14-én./Kép. MTI

 

A politikus a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján elmondta: a kereszténység ma is Európa közösségszervező identitása, amely a kontinens identitásválságára is megoldást jelent.

Hozzátette azt is, hogy Európában demokratikus rendszer csak addig volt működőképes és sikeres lenni, amíg bibliai emberképen alakult, viszont amint ettől eltávolították

megszűnt a demokrácia.

Hollik István szerint azt a kérdést is fel kell tenni, hogy a kereszténység és ez a liberális gondolkodás békésen megfér-e egymás mellett. Elmondása szerint ugyanis „itt elkerülhetetlen egy szellemi természetű küzdelem”, mert a két világnézet alapállításai gyökeresen ellentmondanak egymásnak.

Rabbá váltunk a marxizmus által

Schmidt Mária történész, a Terror Háza főigazgatója szintén ezen a konferencián arról beszélt, hogy a marxizmus „minket félszáz évre rabbá tett”, de a kísérleteit sikerült kudarcba fullasztani, amibe végül bele is bukott.

 

Schmidt Mária történész, a Terror Háza főigazgatója./Kép. MTI

 

 

Hozzátette ugyanakkor, hogy mire keleten legyőzték, addigra nyugaton már átvette az uralmat, ezért a történész szerint „ma olyan, magát progresszívnek tartó, nyugati vezető réteggel állunk szemben, amely egyszerre marxista és amerikanizált”.

Schmidt Mária azt is elmondta:

amivel a nyugat nálunk próbálkozik, ugyanaz a marxista ideológia, amit a 20. század második felében kiismertünk.

A Terror Háza főigazgatójának meglátása szerint az Unión belüli összecsapások ma “a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet” között zajlanak.