Ahogy lekerül a fő téma, a koronavírus, úgy váltja Bakondi a zagyvasággal.

Rá nem vonatkozik az álhírterjesztés tilalma?

0

A migrációsnyomás-fokozás undisputed világbajnoka, élő legendája, zsinórmértéke és mértékegysége, miniszterelnök személyes migrációs barométere péntek este, ahogy az utóbbi öt évben kábé húszezerszer, újra megjelent az M1-en, és bejelentette, hogy… Na? Mit? Igen:

FOKOZÓDIK A MIGRÁCIÓS NYOMÁS!

Ezen a ponton a krónikás elhallgat, és átadja a szót a téma egyik leghitelesebb forrásának, a Magyar Távirati Irodának:

„A járványügyi intézkedések enyhítése után fokozódhat a migrációs nyomás a balkáni útvonalon – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: ennek első jelei máris tapasztalhatóak, mert miközben a koronavírus miatt bevezetett szigorú határzárak idején csak napi egy-egy határsértés történt, az enyhítéseket követően már napi 60-70.

Ugyanakkor továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy az Európai Unió bíróságának döntését, illetve a tranzitzónák megszüntetését követően nem változik sem a magyar kormány migrációs politikája, sem a határőrizeti rendszer.

Csupán az változik, hogy a migránsok a menedékkérelmüket a külképviseleteken adhatják be és nem a tranzitzónában, „a kerítés túloldalán” várhatják meg amíg arról döntés születik – mondta Bakondi György.”

Forrás: 444.hu

Forrás 444.hu