Akár 50.000-200.000 forint közötti összegbe is fájhat egy hajnali, vagy vasárnapi fűnyírás!

A melegebb idő és a sok csapadék eredményeként elkezdődött a fűnyírási szezon , amely napjainkban hangos kerti munkának minősül.
A munka nem várhat a kertes házaknál, mely nem kevés konfliktushelyzetet okozhat a szomszédok között.
Aláírjuk, belegondolni is nehéz, hogy a fűnyírás etikettjéről útmutató kell, hogy készüljön, de jó eséllyel Ön is ébredt már arra egy álmos hajnalon, hogy a szomszéd nagy buzgón bömbölteti fűnyíróját a háza előtt.
Ám a másik oldalnak is igaza van, a nyírásra szinte lehetetlen olyan időpontot találni, amikor nincs eső vagy éppen hőség, vagy pont nem dolgozunk.
Kaszálni a XXI.századi ember sajnos nem igen tud. A fűnyíró talán még hagyján, mert egyre több háztartásban megtalálhatóak a motoros fűkaszák is, amelyek hangja rendkívül kellemetlen.
Az üzemanyagos fűnyírók legidegesítőbb tulajdonsága, hogy rettentően hangosak (90-95 dB) tudnak lenni, ha teheti, használjon inkább elektromos fűnyírót, ami valamivel csendesebben (75 dB).
A lakók nyugalmának biztosítása érdekében, fűnyírást, motoros fakivágást, kerti traktorműködtetést, nem szabad végezni vasárnap és munkaszüneti napokon.
Ekkor tehetjük meg:
Munkanapokon 7.00-20.00 között, szombaton és a jogszabály által pihenőnapnak minősített napokon 9.00-12.00 között!
A jogkövetkezményként első esetben figyelmeztetést alkalmaznak, míg ismételt eset(ek)ben 200 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság kiszabására kerül sor. Bírságot helyszíni bírságként is ki lehet szabni tettenéréskor, ennek a maximális értéke 50 ezer forint lehet.
Ám mint arra olvasóink figyelmét is felhívnánk, a megoldás talán a kommunikáció lehet a szomszédok között, akkor kevesebb lenne a feljelentési esetszám is.