Aki az éhező gyerekeken gazdagszik az nem jó ember

0

Nincs annál gusztustalanabb, mikor Terézanyát játszik valaki a tőlünk ellopott pénzen.

“Ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik.”

“HEGEDŰS ZSUZSA ÁMOKFUTÁSA – a nullára redukált gyermekéhezésről

„Magyarországon analfabéta nincs! Összeírva…”
Aki emlékszik még Hofi Géza örökbecsű mondataira, talán képes megérteni azt a dúsan fűszerezett gyűlöletet, amit akkor érzek, ha Hegedűs Zsuzsa megszólal, kezében némi sertéssel, vagy csak épp, midőn kifelé ömlik a kutyájával a munkájához (sic!) kapott szolgálati Audiból.

Hegedűs Zsuzsa és mondata az egész mostani rendszer legmélyebb gőzölgő bugyra:
“Ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik.”

Mégis, ki ez az aljas bányarém? A lexikon szerint Hegedűs Zsuzsa 1969-ben szerzett bölcsészdiplomát az ELTE-n, 1975-ig a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársaként dolgozott, majd 1976-ban Franciaországba emigrált, és Párizsban doktorált szociológiából.

„Önirónia nélkül semmi nem megy. Nem magamat veszem komolyan, hanem mindig azt, amit csinálok” – fogalmazza meg tömören a pályafutását.
Tíz évig nem jöhetett Magyarországra. (Tehát volt már némi nyugalmunk…) Szociológusként Franciaországban és Nyugat-Európában az új társadalmi mozgalmakkal foglalkozott, majd a most kialakuló globális, önkreatív társadalom elméletét dolgozta ki. Fontosabb publikációi ezekben a témakörökben jelentek meg franciául, angolul és olaszul. Magyar honfitársait megkímélte…

Jelenleg a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke, s mint mondja, számára az a legfontosabb, hogy a civil kezdeményezésként indult mozgalom több mint 15 ezer családnak ad fenntartható támogatást egy kisháztáji formájában. „Szívügyem, amit csinálok. Amikor 2009 végén egy riport szembesített azzal, hogy gyerekek maradnak ebéd nélkül, utánanéztem, hogy mi a helyzet a leghátrányosabb kistérségekben. Kiderült, hogy több százezer, százszázalékos étkezési támogatásra jogosult, hátrányos helyzetű kisgyerek nem jut a fejlődéséhez szükséges fehérjéhez és vitaminhoz. Másnap elindítottam a „Minden gyerek lakjon jól!” kezdeményezést, egyszerűen azért, mert fel voltam háborodva. A hetvenes évek elején végzett első szegénységkutatásban nem találtunk éhes gyereket. Ha valamit elindítok, számomra a kérdés roppant egyszerű: Ha nem most, akkor mikor? Ha nem én, akkor ki?”

“Ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik.”

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért társelnöke talán éppen ezért a magvas megállapításáért kiakadt: „Orbán Viktor havi egy millióért „tanácsot adó” SZAKÉRTŐJE nem áll meg félúton, tör előre rendületlenül. Nem elég, hogy egy interjúban elmondta, hogy Orbánék felszámolták a gyerekéhezést és nyomort, a nem létező éhező gyerekek szenvedéséért pedig kizárólag a szülők a felelősek, tegnap az RTL Híradóban odáig ment, hogy „olyan, hogy a legnyomorultabb családban, ahol nincs alkohol, drog vagy ilyesmi probléma, ott a gyerek ne kapjon este legalább kétszer egy zsíros kenyeret vagy tejbegrízt, vagy valamit enni, olyan nincs.” Majd hozzátette: a rászorulók, ha „kell, akkor lopnak”.

Kedves Hegedűs Zsuzsa! Én asszem most vesztettem el a türelmemet önökkel szemben gyermekéhezés kapcsán. Ön és mindenki, aki az Audijából osztja az észt húzzon el a közéletből! Tényleg menjünk abba bele, hogy egy csecsemő egyen zsíros kenyeret? Meg, hogy találkozott-e már mondjuk közmunkással? Pláne olyannal, aki csak két hónapig dolgozott, mert utána már nem kap a polgármestertől munkát? Tudja, hogy utána havi 22 800 forintból kell megoldania a gyerekei étkeztetését, meg egyáltalán az életben maradást? Tényleg úgy gondolja, hogy ön méltó arra, hogy havi 1 millió forint közpénzért ilyeneket mondjon? Szerintem gyorsan mondjon le, utána meg álljon ki velem egy nyílt vitára gyermekéhezésről és nyomorról! Addig meg egyen zsíros kenyeret és tejbegrízt!”

Orbán hűséges múmiája szerint a dolgok a legnagyobb rendben zajlanak, a jóllakott gyermekek közmunkás szülei tele vannak bizakodottsággal, mondhatni boldogok, hiszen: “Ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik.”
Akinek pedig ez a mondat sem volt elég, a nagyasszony kedvenc trillája talán felteheti az i-re a pontot! Hogy tudniillik a rászorulók, ha „kell, akkor lopnak”. Ennyire képes egy bölcsész, ennyit tud egy szociológus, amikor lénye egészével nyilatkozik és kinyilatkoztat, mint gazdája hűséges kutyája. Ha „kell, akkor lopnak”. Hegedűs szerint: „ma már egyetlen gyermek sem kénytelen éhesen aludni menni esténként, de ez a jelenség már nem a rendszer rossz vagy hiányos felépítéséből fakad, sokkal inkább emberi mulasztásból, szülői felelőtlenségből.”

Íme, hitünk szent titka: ha a gyermek – a gazember – mégis éhezni merészel, az nem a rendszer hibája, de szülői felelőtlenség. Hmmmm! Tehát: felelőtlen szülő vagyok, mert nyomorgok, így a gyermekem éhezni kényszerül, bár “Ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik.”

Megértem Szabó Tímea felháborodását. És mindazokét, akik tűrhetetlennek tartják Hegedűs Zsuzsanna ámokfutását. Megértem és egyben reménykedek, hogy egyszer jöhet még egy ma még gyermek, aki képes lesz egyértelmű választ mérni a Hegedűs félék fejére… Kár, hogy mi azt már nem érhetjük meg!”

 

 

Kiegészítésként:

Ez a kérdés annyira fontos ma Magyarországon, hogy úgy éreztem ezt az írást egy az egyben osztom meg. Köszönöm az írónak, hogy ezt a témát felvetette!

A blogot és hasonló írásokat itt találtok:

http://revolucio.blogin.hu/2015/11/13/hegedus-zsuzsa-amokfutasa-a-nullar…