…aki egyetemi vizsga vásárlás mellett ingatlanokat gyűjt

Szépen gyarapodik a lakások száma Nagy Ádám, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének közvetlen munkatársa körül. Az édesapja több ingatlanra is szert tett az elmúlt években, akárcsak ő. A 24.hu munkatársai annak szerettek volna utánajárni, milyen hatással lesznek a napvilágra kerülő korrupció gyanús tények Nagy Ádám karrierjére, ám a Miniszteri Kabinetiroda mély hallgatásba burkolózik.

Rogán Antal természetesen nem nyilatkozik. Ezen meg sem kell lepődni. Valószínűleg neki is komoly feladat lenne kimagyarázni keresztfia apját. Tíz év alatt egy közös munkahelyen, valószínűleg több közös érdekeltségük is kialakulhatot, amit nem lenne szép felrúgni, holmi korrupciós vádak miatt. Emelett, a miniszterelnök be is költözött pár éve Nagy Ádám egyik ingatlanába, az akkori barátnőjével, akit azóta feleségül is vett. A hallgatásba burkolózás tehát nem véletlen. Pedig lenne mit kimagyarázni.

Nagy Ádám neve a A Völner-ügyben lezajlott titkos nyomozás miatt került a médiába. Az igen befolyásos munkakörben lévő Nagy Ádámnak segítségre volt szüksége az egyetemi vizsgák teljesítéséhez. Ebben a problémájában pedig Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökére támaszkodott. Schadl, befolyása révén el is intézte, hogy Nagy, átmenő osztályzatot kaphasson a Pécsi Tudományegyetemen jogi karán. Rogán Antal,  Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a miniszterelnök kabinetfőnöke, a nyilvánosság nyomásának ellenére azóta sem tisztázta a helyzetet.

Nagy Ádámról természetesen sok más is minden kiderült ezt követően. Édesapja, Nagy András például igen nehezen magyarázható módon milliárd forint értékű lakóépületet vásárolt. A négyszintes és mélygarázsos épületet tavaly társasházzá alakították, és mindhárom lakás bejegyzett tulajdonosa Nagy Ádám lett.  Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a napokban számolt be arról, hogy a Nagy által alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft. megvásárolta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól egy 1800 négyzetméteres irodaházat. Ennek az értéke valahol 1 milliárd forint körül van.

Vásárolni mindig lehet ha van miből. Ám Nagy Ádám, valamint édesapjának céges eredményei nem arról tanúskodnak, hogy nekik lett volna miből drága ingatlanokat vásárolni Budapesten. Annyi bizonyos, ingatlan van, kérdés, hogy kinek a pénzéből?

https://erosito.hu/content/2022/01/27/hallgatnak-roganek-az-ingatlanbirodalmas-kabinetfonokrol