Aki nem megy szavazni, nincs joga sem örülni, sem sírni! Kritizálni pedig végképp nincs joga.

0

ŐRÜLET! KOMOLYAN MONDOD, HOGY INKÁBB EL SE MÉSZ SZAVAZNI?

A Viszlát, kétharmad révén egyre több olyan emberrel kerülünk kapcsolatba, akinek elege van a kormányból, mégis egyre több embertől halljuk, hogy ő inkább el se megy szavazni.

 

Nem megy el szavazni, mert a kétmillió fideszes úgyis elmegy, és hatalomban tartják Orbán Viktort. Nem megy el szavazni, mert ebben a választási rendszerben úgysem lehet leváltani a kormányt. Nem megy el szavazni, mert az ellenzéki pártok nem képesek összefogni.

Nem mész el szavazni? Őrület! Pont ezért fog nyerni a Fidesz!

Orbánnak nem lesz több szavazója ennél a kétmilliónál, mert csak a saját híveinek politizál. Már csak azért is el kell mennünk, hogy mi legyünk többen, méghozzá sokkal többen! Az alacsony részvétel egyértelműen a Fidesznek, míg a magas részvétel az ellenzéknek kedvez.

Ebben a választási rendszerben is meg lehet verni a Fideszt, még akkor is, ha pártlistán ők kapják a legtöbb voksot. Ehhez az kell, hogy minél több egyéni körzetet elvigyen az ellenzék. Az elemzők többsége egyetért abban, hogy ez a választás a 106 egyéni körzetben fog eldőlni. Ha a Fidesz nagyjából 15 körzetet elveszít, nem lesz kétharmada. Ha nagyjából 50 körzetet elveszít, egyszerű többsége se lesz.

És hogy az ellenzéki pártok nem fognak össze? Az eredmény nem a pártokon, hanem rajtunk, választókon múlik! Ha azt akarjuk, hogy minél több körzetet veszítsen a Fidesz, akkor azt az ellenzéki jelöltet kell támogatnunk, aki a mi körzetünkben a fideszes jelölt legerősebb kihívója. Mindössze ennyit kell megjegyeznünk: listán szavazzunk a kedvenc pártunkra, egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre!

Azt mondod, úgyse fog működni? Ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan nem. De miért adnánk oda Orbánéknak küzdelem nélkül a győzelmet?

Legyél ott április 8-án, és szavazz okosan!

(Viszlát,Kétharmad…facebook)