Áldatlan állapotok a mátészalkai kórházban!

0

Elromlott a lift, ezért a beteghordók és a hozzátartozók ölben szállítják a lépcsőn a betegeket a mátészalkai kórház belgyógyászati osztályán immáron kettő hete – írja a Blikk.

A lap szerint az első emeleten az általános belgyógyászati esetek kapnak helyet, és a másodikra kerülnek a legsúlyosabb betegek. Hasnyálmirigy-gyulladásos, vérzéses, daganattal küzdők fekszenek itt, többségük mozgásképtelenül.

A nagymamám 84 éves, 90 kiló, járókerettel jár, gyakran kerül kórházba. A mátészalkai intézmény esik a legközelebb a lakhelyünkhöz, amikor rosszul lesz, idehozzák. Ám mivel daganattal küzd, rendszeresen át kell szállítani Nyíregyházára vizsgálatra. Legutóbb döbbenten vettük észre, hogy a lift elromlott. A második emeleten volt a mama kórterme, ahova én és a beteghordó vittük fel ketten. Nálunk még a látogatásban is problémát okozott a lift: az anyukám nehezen tud járni, és a sok lépcsőzés miatt nem tudta mindennap meglátogatni a haldokló édesanyját” 

– mondta a lapnak az egyik beteg hozzátartozója.

A Blikk megkeresésére Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke közölte: a meghibásodást azonnal jeleztük az üzemeltető cégnek, ami megrendelte a szükséges alkatrészt Ukrajnából, ez azonban még nem érkezett meg. 

Ez a kórháztól független tényező. Fontos számunkra a betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink kényelme és biztonsága, éppen ezért szakemberek segítségét kértük, mérjék fel egy második lift kialakításának lehetőségét” 

– tette hozzá a sajtófőnök.

olkt.hu/blikk.hu