Aljas egy rendszer ez

Hadházy Ákos

Ahogyan nő az emberek elégedetlensége, a kormány mocskos úthengere úgy dózerolja le a független média megmaradt részeit. Ma a fideszes “Médiatanács” mondvacsinált okokkal megvonta a frekvenciát az egyetlen, eddig még megengedett független rádiótól, a Klubrádiótól. “Persze”, már eddig is csak a főváros környékén volt hallható, de ezzel ott még ellensúlyozható volt a Kossuth és a Mészáros rádiók agymosása. Nem nehéz belátni, hogy ez a főváros/vidék közötti különbségeket is érinthette, és nem nehéz belátni, hogy a Kubrádió kinyírásával még mindig nincs vége a folyamatnak – már ha hagyjuk!

A Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. Az NMHH állítja, hogy a Klubrádió a korábbi szankciókat az ismételt jogsértésekkel összefüggésben nem vitatta, azokat elfogadta.

A Médiatanács közölte: emiatt úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

A Médiatanács már meg is kezdte a pályázati eljárás előkészítését.