Alkoholadó: Így juthat olcsó piához!

A legfontosabb, hogy senki ne rendeljen szappan ízű whiskeyt az interneten.

0

A legújabban belengetett adófajták egy sor termék árát növelhetik meg a jövőben. Az internet mellett a szappanok és az alkoholok is drágábbak lesznek. Mivel internet és szappan nélkül lehet élni, ezért az alkoholok házi rezsicsökkentésére adunk tippeket az alábbiakban.

A törvénytervezet szerint a gyógynövény tartalmú alkoholokat nem érinti az új termékadó, ezért csak gyógynövény tartalmú italokat vásároljunk. Hamarosan kapható is lesz a Borsodi kamillás változata, ami ízre ugyan ázott Kövér Lászlóra emlékeztet, inhalálva azonban elmulasztja a náthát és nyálkahártyát.

A törvény szintén kivételt tesz a pálinkákkal – ezek után nem kell különadót fizetni – azonban, aki biztosra akar menni, az a barackhoz is adjon egy kis kakukkfüvet vagy zsályát, vagy ha ez nincs a közelben, töltsön a pálinkához Unicumot.

Az adó legsúlyosabban a 45 százaléknál nagyobb alkoholtartalmú italokat érinti, ezért 1 liter 45%-os whiskey helyett igyunk inkább 45 liter 1%-os citromos sört.

Így nem csak olcsóbban jövünk ki, de legalább meg is utáljuk a citromos sört. A háztáji készítésű tömények esetén úgy járunk a legjobban, ha ráírjuk az üvegre, hogy 45%, majd a 4 és 5 közé rakunk egy vesszőt.

Az gondos adóelkerülőknek pedig két tippünk van: egyrészt semmiképpen ne vásároljanak szappan ízű whiskeyt az interneten, a másik megoldás pedig, hogy menjenek a NAV-hoz dolgozni, feltéve, hogy úgysem akarnak az USA-ba utazni.

Forrás Hircsárda