Állatrendőrség lesz Magyarországnak is!

Fülöp Erik független országgyűlési képviselő jelentette be, hogy Budapesten és Pest megyében – nemzetközi példák alapján – felállít egy állatrendőrséget.

 

Fülöp Erik független országgyűlési képviselő

 

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat pilot projekt keretében megkezdi működését Budapesten és Pest megyében, a hosszú távú cél a további terjeszkedés és az országos lefedettség elérése. A szervezet működése nem példa nélküli a világban, hiszen számos országban működik olyan, gyakran állatrendőrség gyűjtőfogalom alá tartozó egység, amely nem a hivatásos állomány tagja, ugyanakkor a kapcsolódó szervekkel, hatóságokkal kötött együttműködéseknek köszönhetően, koordinációs szerepet is be tud tölteni – közölte Fülöp Erik, a NÁSZ elnöke, független országgyűlési képviselő.

Fülöp Erik közleményében azt írta:


„Különleges állatrendőrsége lesz Magyarországnak!

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Budapesten és Pest megyében komplex feladatokat fog ellátni: állatmentésekben vesz részt, a mentett állatok elhelyezéséről és ellátásáról gondoskodik, a kóbor állat-állomány csökkentése érdekében ivartalanítási akciókat hajt végre, ellenőrzi a területen élő állatok jólétének biztosítottságát, edukációs kampányokat tart gyermekeknek és a felnőtt lakosságnak egyaránt, természetesen munkája során a hatóságokkal is együtt fog működni.

A szervezet pártpolitikától független. A 2022-es választásokon nem kívánok indulni, hanem minden erőmmel az állatvédelem hazai helyzetének javítására és a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat országos szintű terjeszkedésére fogok koncentrálni.”