Amíg a világon mindenhol felüljárókat építenek, addig Budapesten elbontják a meglevőket

0

Óriás bajban vannak a nagyvárosok, hiszen a megnövekedett autóforgalmat valahogy kezelni kell. A legtöbb helyen úgy próbáljak enyhíteni a problémát, hogy aluljárókat vagy felüljárókat építenek amivel áthidalhatják a zsúfolt városrészeket. Ezek a szükségmegoldások rendszerint jól tervezhetően megfelelő autós forgalmat képesek kezelni.
Ezzel szemben, Budapesten nem így van. Kezdődött , pestiesen csak “felszabnak” mai nevén Ferenciek terének nevezett, Budapest egyetlen aluljárójának a betemetésével. A hetvenes években a megnövekedett forgalom indokaként épült aluljárót Tarlós-Rogán páros egyszerűen betemetette, hogy ezzel mégtöbb lámpás kereszteződés bosszantsa az autósokat.
Hogy miért? Csak!
Pénzt kerestek belőle!
Most a soron következő projekt a Nyugati téri felüljáró elbontása. Ezzel különösebb gond nincs, hacsaknem annyi, hogy Orbán Viktornak nem tetszik, mert a kommunista időket idézi, ezért már Tarlósnak sem tetszik egyszerűen azért mert csúnya.
Tehát nem átépíteni akarják, hogy könnyítsék a belvárosba ki és bejutást, nem! Egyszerűen elakarják bontani végérvényesen. A szakértői vélemények megoszlanak, persze politikai indíttatásból, hogy célszerű e vagy sem az elbontása. Az elbontás hívők azt állítják, hogy a felüljáró miatt túl könnyű a belvárosba jutás, ettől megnövekszik a forgalom és amúgy is ronda.
A felüljáró pártiak viszont azt mondják, hogy pont a belvárosból való kijutást segíti ami enyhítené a város zsúfoltságát.
Természetesen nem kétséges hogy a Fidesz birodalom minden szakértői véleménnyel szembe menve, politikai érdekből elbontja miközben a világ nagyvárosai sorra építik a felüljárókat.
Ez itt Magyarország, ez itt Budapest!

H M