Amíg rúzsra telik, nem kell aggódni!

Ezeknek a sötét fejű embereknek még a Jó Isten sem tud világosságot gyújtani a fejükben.Hát csak szopogassák a csirke farhátat a nagy boldogságukban! .Amíg rúzsra telik, nem kell aggódni! ezek soha a büdös életben nem szopogattak csirkefarhátat! Inkább hátsót nyaltak, csak több jusson nekik!

További drágulás: egy innivaló is luxustermékké válhat 2022-ben

Nem mindenki engedheti majd meg magának, hogy narancslevet vegyen.

Az árupiaci index nem különösebben szokta befolyásolni az árakat Európában vagy a világ más tájain – ez most viszont megváltozott.

Az árképzésben egy indexált értékét használják, azonban a legtöbb gyümölcslé- és üdőítalgyártó saját beszállítói hálózattal rendelkezik, emiatt kisebb mértékben vásárolnak a szabadpiacról, mint más termények esetében.

Valamint a narancslé jól tárolható és tartósítható, így hagyományosan a jobb években a termelőktől olcsón felvásárolt gyümölcsöket lepréselik és sokáig raktározzák. Most a váratlanul megnövekedett kereslet és az zavarhat be majd a piacon, hogy az amerikai előrejelzések már korán kimutatták, hogy rossz lesz a termés. A betegség nélkül a tényleges terméshozamokról igazán relevánsat a szüret előtti hetekben tudnak mondani, most azonban hónapokkal korábban látszódott már, hogy baj lesz.

Ebben a helyzetben külső forrásokból próbálnak narancslét szerezni az amerikai gyártók. Mivel a világon a szállítási kapacitások szűkösek, már most elkezdhetnek lefoglalni narancsszállítmányokat, így a szokásos piaci egyensúly is felborul. Akár Dél-Európából és Afrikából is landolhat narancs az amerikai présgépekben. A hiány így az itteni árakat is felviheti és a magyar fogyasztók is megérezhetik a drágulást.

Forrás: napi.hu