AMIKOR A KORRUPCIÓ MÁR NEVETSÉGESSÉ VÁLIK!

Ön is látja maga előtt a helyettes-államtitkárt, amint szolgálati motorcsónakjával haltolvajok után veti magát?

Nem? Pedig az agrárminiszter szerint “halászati őri, rendészeti feladatok miatt” volt szüksége a tárca tisztségviselőinek a közpénzből tett kishajó-vezetői vizsgára.

Parádés indoklàssal vàlaszolt Nagy István agrárminiszter Vadai Ágnes korábbi írásbeli kérdésére, amelyben a DK képviselője azt tudakolta, miért tett közpénzből kishajó-vezetői vizsgát az agrártárca több korábbi tisztségviselője, köztük két helyettes-államtitkár. (A legalábbis szokatlan képzésről, amely után nemcsak motorcsónakot, hanem egy kisebb jachtot is elvezethet a vizsgát tevő.
A miniszter szerint a képzésre és a kishajóvezetői vizsgára az

„állami halászati őri, rendészeti és élelmiszerlánc-ellenőrzési feladatok ellátása kapcsán volt szükség”,és az oktatáshoz szükséges pénzt is a tárca halgazdálkodási forrásaiból biztosították.

A kevésbé vizuális alkatú olvasók kedvéért a Népszava „éles helyzetre” is lefordította Nagy István válaszát, elképzeltetve, amint Szinay Attila jogi- és igazgatási helyettes államtitkár szolgálati autójával a Tisza mellett jár, és a part mellett váratlanul halorzókat vesz észre. Ekkor lakkcipőjét levetve, selyem nyakkendőjét hátra dobva gumicsizmába ugrik, és – addig a part mentén várakozó – szolgálati kisgéphajójával a rabsicok nyomába ered.

A miniszteri indoklást a lapnak a kérdést benyújtó Vadai Ágnes is minimum furcsának nevezte, mondván ő is volt a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, de ettől még nem tanították meg Gripent vezetni.
Vadai szerint olyanok kaptak szolgálati kiképzést, akik a Kossuth téri irodáikban ülnek; a halőri, rendészeti feladatokat tényleges ellátói általában ugyanis valamilyen szakhatóság és nem a minisztérium közvetlen munkatársai.

A miniszter válasza alapján ráadásul a program a korábbinál is túlárazottabbnak tűnik: Nagy István összesítése szerint ugyanis 13 alkalmazott kapott oktatást bruttó 5,53 millió forintért, vagyis egy embert nettó 335 ezer forintért – a korábban a Népszava birtokába kerülő szerződések összegénél fejenként 55 ezer forinttal drágábban – képeztek ki a kishajóvezetésre, miközben más cégeknél 130 ezer forintért is lehet ilyen tanfolyamot végezni.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook