Amikor Orbánra rájön a nagydolog egy közkórházban, és kiderül nincs papír…

Ja!…hogy Orbán nem jár közkórházba?

A magyar egészségügy a Fidesz immár kilenc éves uralkodásának az állatorvosi lova. A kórházak, intézmények többsége szinte lehetetlen körülmények között “működik”. Néhány kiemelt kórház kivételével, sok helyen elborzasztó állapotok uralkodnak.

A várólisták -a sok ígéret ellenére-hosszúak, gyakran előfordul, mire a betegre sor kerül, már nem él. Megdöbbentő hallani, még a legsúlyosabb betegségek esetén is heteket, hónapokat kell várni az állami kórházakban arra, hogy a megfelelő ellátást megkezdjék. Napjainkban az egészségügyben szó sincs esélyegyenlőségről. Azok, akik tehetősek, akik megengedhetik, a magánellátás keretében lényegében azonnal hozzá jutnak a megfelelő kezeléshez, így életesélyeik is sokkal jobbak. Azok a milliók , akiknek erre nem telik, csak a jószerencséjükben bízhatnak. A szegénységben, a nyomorban élők, korán halnak.

Az egészségügyi intézmények többsége adósságban úszik, gyakran még az alapellátás biztosításához is hiányzik a szükséges pénz. Gondolom szinte mindenki átélte, hogy nincs a betegnek gyógyszer, a wc-k ben -ha működnek– nincs papír, a mosdók koszosak, mocskosak, esetenként mindenre alkalmasak, csak arra nem, amire kellene. Az orvosok, a szakszemélyzet fizetése messze elmarad a kívánatostól, nagyon sokan külföldön keresik -az itteni bérük sokszorosáért –a boldogulásukat. Ma, talán nincs is nagyobb büntetés annál, mint betegként, kiszolgáltatottként kórházba kerülni. Aki már volt hasonló élethelyzetben,tudja miről beszélek.

A kormány szerint azonban kis híján világszínvonalú a magyar egészségügy. Aki már járt a nép egyszerű gyermekeként közkórházban értetlenkedik: “Ezek hülyének néznek bennünket?” Igen, mert csendben tűrjük, hogy packázzon a Fidesz az életünkkel, tudomásul vesszük, hogy lélegeztető gépen vannak az intézmények, lelkiismeretes orvosokon, szakszemélyzeten múlt, hogy eddig nem omlott össze a rendszer.
Hogy el tudja képzelni a kedves olvasó a kórházak helyzetét, pár fotó a fővárosi intézmények vécéiről. Ezek a képek magukért beszélnek. Elképzelem Orbán Viktort, amikor nem VIP betegként elmegy egy kórházba, rájön a nagydolog, s bemegy egy ilyen műintézménybe. Már végzi a dolgát, meg is könnyebbül, amikor kiderül, nincs papir amire használni szoktuk. Valós történet, velem megesett, szerencsére volt nálam újság, de ha nincs….

Forrás:

Magyarország nem Orbán Viktor hűbérbirtoka