Amikor Tiborcz István azt mondta, hogy bekaphatják…

0

Büszke helyzetjelentést tett közzé 2017 februárjában a luxusingatlanok forgalmazásával foglalkozó CD Hungary nevű cégcsoport az egyik legimpozánsabb épületéről, egy gellérthegyi villáról. – A 444.hu beszámolója / írta: Pethő András –

„Szépen haladnak a Kelenhegyi út 27. szám alatti villaépületünk átalakításának és felújításának munkálatai. Ennek keretében egyfelől modernizálunk mind gépészetileg, mind alaprajzi kialakítás tekintetében, másrészt igyekszünk a korábbi értékeket megtartva, rekonstruálva megidézni a villaépület korábbi hangulatát” – írta a cég, hozzátéve, hogy „az emeleti részen kialakítottunk egy kandallót oda, ahol eredetileg is volt”.

A luxusvilla kényelmét mostantól a miniszterelnök veje, Tiborcz István is élvezheti. Orbán Ráhel férjének cége, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST Zrt. ugyanis július elején úgy döntött, hogy ebbe az épületbe teszi át székhelyét korábbi, Andrássy úti irodájából. A cég nem sokkal az után határozott erről, hogy Tiborcz megszerezte a több nagyszabású ingatlanüzletet bonyolító BDPST részvényeinek túlnyomó többségét.

A székhelyváltás újabb jele az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje közötti szoros viszonynak. A Kelenhegyi úti ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Mol olajvállalatot irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré. Mindhárman gyakran fel szoktak tűnni focimeccseken Orbán Viktor társaságában, Garancsi pedig egy korábbi interjúban mesélt arról, hogy még 2009-ben az osztrák hegyekben „kötélbarátságba” került Orbánnal (az interjú szerint a háromnapos túrán ott volt Hernádi is).

Villa a növények és a kerítés takarásában – Fotó: Direkt36

A székhelyváltással kapcsolatban megkerestük a BDPST Zrt.-t és a CD Hungary csoportot is (amely egy külön erre létrehozott cégen, a Sinvest Kelenhegyi 27 Kft-n keresztül tulajdonolja a villát), de egyik helyről sem érkezett válasz a kérdéseinkre. Így nem derült ki, hogy Tiborcz cége mennyiért bérli az ingatlant, és azt sem sikerült megtudni, hogy pontosan mekkora is az épület. A földhivatali iratokból csak annyi tudható, hogy az impozánsnak tűnő villa egy 3110 négyzetméteres telken fekszik. Az udvart minden irányból magas növényzet veszi körbe, az utcafronton lévő kerítést pedig még egy bambuszráccsal is lefedték, így alig lehet belátni a területre (a bambusz nem volt mindig ott, a Google Streetview fényképein még nincs rajta).

A cégek elzárkózása miatt azt sem tudni, vannak-e esetleg a villának más bérlői is Tiborczék mellett. Eddig egy ingatlanhasználóról lehetett tudni, de ő is szorosan kötődik a miniszterelnök vejéhez. A Heti Válasz tavaly májusban írta meg, hogy a Kelenhegyi út 27-be költözött Tiborcz régi ismerősének és üzlettársának, Hamar Endrének az irodája.

olkt.hu