Amnesty International: Tüntetés lesz ma este a Kossuth téren a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen

Tüntetést szervez a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen hétfő este hatra a Kossuth térre, az Országház elé az Amnesty International.

 

Amnesty International/Alarmstock Photo

 

A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg azután, hogy a kormánypártok több új kiegészítési javaslattal éltek a parlament előtt lévő pedofi-lellenes törvénycsomagra vonatkozóan.

A módosítások között szerepel, hogy megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

 

Bővebb információk az eseményről itt olvashatók.

Telex információi szerint a szervezők a tüntetéssel az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen terveznek tiltakozni.

 

„Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni a gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival”

 

– írják.