Ander Balázs: Dél-Somogy a szakadék szélén!

0

Ha teljesen elnéptelenedik a vidék, nem lesz szükség utakra sem. Nem kell azokat javítgatni, egy fillérbe sem kerül majd a költségvetésnek.

Az ősvadonná változó néhai kultúrtáj vidékére meg majd helikopterrel is eljöhetnek az “urak” vadászgatni.

Túlzó rémlátomás? Kakpuszta, Somogyszentimre meg a többi megyebéli kipusztult, azóta jobbára beerdősült település szomorú sorsa nem ezt mutatja.

Remélem, nem ezt a jövőt szánják Somogyország déli perifériájának! (Ahol valaha 120.000, most viszont alig 70.000 ember él…)

– mondta el Ander Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón.

A Jobbik képviselője elmondta még, hogy “Szó szerint leszakadó térség… Avagy mi a tervük a vízvári utat elnyeléssel fenyegető talajerózióval?” – címmel tette fel kérdését Ander Balázs a válaszadásra illetékes, Palkovics-féle Információs és Technológiai Minisztériumnak.

„A Berzencét Barccsal összekötő út rossz állapota eddig is sok panaszra adott okot. A perifériára szorított dél-somogyi térség arrafelé közlekedő lakói számára mindennapos élmény a balesetveszélyes helyzeteket teremtő úthiba. A két említett településen túl – a közöttük levő szakaszon fekvő – Somogyudvarhely, Bélavár, Vízvár, Heresznye, Bolhó, Babócsa, Komlósd, Drávaszentes számára is fontos útról van szó. A Vízvár közelében a talajerózió miatt keletkezett szakadék egyre jobban veszélyezteti a közutat is. Az érintett részen annak egyik félpályáját már le is zárták, hiszen az bármikor beszakadhat az azt elérő szakadék fölött. Érdeklődöm, hogy pontosan milyen tervekkel rendelkeznek a helyzet megoldása érdekében. Mekkora forrást szánnak a probléma kezelésére? Milyen munkaütemezéssel számolhatnak az iskolába, orvoshoz, dolgozni járó polgárok, akik itt is megérdemelnék a normális közlekedési viszonyokat? Ugye nem várják meg, amíg tragédia történik?”

– kérdezte a Barcson élő jobbikos honatya. Mostanra a válasz is megérkezett.

Mindenki nyugodjon le! Az utat folyamatosan figyelik. A helyreállításra vonatkozó tervezési munka pedig elkezdődött. Hogy biztonságos, jó út mikor lesz, azt viszont nem tudni. Céldátumot nem közöltek. De egyszer majd bizonyára megvalósul. Tessék kivárni türelemmel!