Angliában, INGYENES a COVID-gyorsteszt.

Ha nem érzed magad jól vagy közösségbe készülsz menni, vagy csak meglátogatnád nagymamádat, egyszerűen, három kattintással igényelsz egy csomagot, és másnapra kihozza a postás.
A tesztet otthon elvégzed magad, 30 perc alatt elkészül az eredmény (mint egy terhességi teszt), beolvasod a telefonoddal a kódját, és lejelented az eredményt az egészségügyi szervek felé.
A hétvégén így vettem részt egy népesebb baráti vacsorán: mind teszteltünk és mind nyugodtan ültünk asztalhoz.
Teljesen meglepődtem, amikor ma kiderült a számomra, hogy ez otthon nem így van. De miért nincsen így?
Egy gyors kereséssel azt találtam, hogy kiskereskedelmi forgalomban kb. 6-7000 forint egy ilyen teszt otthon (a képen látható ingyenes csomagban 7 darab van), tehát óriás tételben, 1 000 000 darab lenne mondjuk 1-2 milliárd forint tisztességes hasznot (lopást) is beleszámítva.
Nem lehet, hogy ha mondjuk egy vadászati kiállítás árának a harmadát rászánná erre az állam, legalább pár ezer emberrel kevesebb fertőzött lenne?
Segítek: a ledolgozott munkaórákkal, a ki nem adott gyógyszerekkel, a felszabaduló lélegeztetőgépekkel – és a megmentett életekkel – már pár ezer ember esetén is bőven behozná az árát…
UPDATE: eredetileg 3000 forintot írtam, kiderult, hogy 6-7000 otthon egyetlen gyorsteszt. De egymilliós tételben ez úgy sejtem, pár száz forintból kihozható lehet, de maximum 1-2 ezer…

Ágoston László