Ángyán József fején találta a szöget

Ángyán József a fején találta a szöget.
“Egyetért-e Ön azzal, hogy 31 évvel a rendszerváltás és 17 évvel az EU-csatlakozás után
• az a sanghaji Fudan egyetem, a Kínai Kommunista Párt elitegyeteme létesítsen Budapesten, 520 ezer négyzetméteren, részben a tervezett ferencvárosi, 12 ezres kollégiumi negyed, a Budapest Diákváros helyén, 4-5 karból álló, 5-6 ezer hallgatót és mintegy 500 oktatót befogadó önálló egyetemi campust, amely egyetem
– együttműködik a kínai hírszerzéssel, külön kémiskolát működtet, és a Kínai Kommunista Párt elitképzőjeként tanárainak és hallgatóinak legalább negyede párttag?
– alig két éve chartájában a gondolat- és kutatási szabadságról szóló részeket a Kínai Kommunista Párt iránti hűségnyilatkozattal helyettesítette?
– kinyilvánította, hogy az egyetem alapvető vezetője a KKP egyetemi bizottsága?
– ahol a párt iránymutatásainak megfelelően az oktatás és kutatás nem érintheti egyebek mellett az alkotmányos demokrácia, a civil társadalom, a sajtószabadság, a KKP bírálata, a kínai szocializmus nehézségei és az emberi jogok területeit? (…)
– már 2024-től Fudan Hungary Egyetem néven működjön, amit – a magyar állam alóli egyetem-kiszervezések mintájára – egy kínai-magyar vagyonkezelő alapítvány hoz létre és tart majd fenn?

A teljes anyag:

fudan_budapest_egyetem_megjegyzes_a_j.pdf (blog.hu)

❌ Ángyán József a Fudan-botrány miatt törte meg önként vállalt hallgatását, ami önmagában jelzésértékű, azt mutatja, milyen iszonyatos, megalázó ütés készülődik hazánk ellen. A balliberális “elhajlással” nehezen vádolható volt államtitkár bírálata kőkemény, és levele tűpontosan visszatükrözi az egész helyzet abszurd mivoltát (teljes anyag kommentben). Eszembe is juttatta, hogy Fudan kapcsán azt sem felejthetjük el, hogy 2014 márciusában még a parlament szavazott a borzalmas paksi hitelről, 7 évvel később tavasszal viszont nem hogy nem szavaztunk a projekt “testvéréről”, a kínai vasút hiteléről, de még kiperelni (!) sem tudtam a bíróságon — a kínai egyetem érkeztetésének terve pedig már csupán egy, a kormány szándékaival ellentétesen kiszivárgott információból kinőtt botrány, a magyar parlament a közelébe sem kerülhetett a döntéshozatalnak. Minden, minden létező ellenállásra szükség van! Köszönjük, Tanár Úr a kiállást!