Átadtak egy dögkutat is…Átadás tréningen vesznek részt a választások előtt a fideszes jelöltek

0

A választási évben megszaporodnak az átadások, és nem minden képviselőjelölt van tisztában azzal, hogyan kell helyesen átadni, volt már haláleset is ebből.

Normális esetben egy új útszakasz, felesleges kisvasút, vagy megmaradt Viacolor-burkolatból készített turulszobor átadása nem túl bonyolult, ám sok esetben okoz ez problémát a nem képzett politikusoknak.

Volt olyan eset, hogy a helyi képviselő a nemzeti szalag helyett az utat védő betonkorlátot vágta át az ollóval, más esetben a pezsgőt az új dunai hajó helyett a feleségéhez vágta megszokásból a polgármester, egy esetben pedig népszokásból az útra térdeltettek óvodásokat, majd a hordógurítás után ottfelejtették őket. A legkomolyabb eset viszont az volt, amikor a képviselő úgy ült fel az átadandó kisvasútra, hogy az még nem készült el, a sínek helyén lévő dögkútba esett, és meghalt. A dögkút azóta emlékül a képviselő nevét őrzi.

Az intenzív tanfolyamon a fideszeseket először is megtanítják olvasni, különben félő, hogy maguktól kezdenek el beszélni. Ezután kapnak etikett és protokoll tanácsokat. Például, hogy melyik kézben kell tartani helyesen a villát, és melyikben a lapátot, illetve honnan lehet felismerni, hogy valaki csárdást jár az eseményen, vagy csak megrázta az átadandó “EU” szabvány szerint épített közvilágítási rendszer.

A tanfolyam végén a képviselőjelöltek vizsgán vesznek részt, ahol ollókezelésből, kisded simogatásból, krumpliosztásból és bármilyen kontextusban Soros György-emlegetésből kell jeleskedniük.

Forrás: Hircsárda. http://hircsarda.hu/2018/01/16/atadas-treningen-vesznek-reszt-a-valasztasok-elott-a-fideszes-jeloltek/