Átlátszó: Brutális méretű luxusbirtokot épít a NER elit a Balatonon

Az Átlátszó egy balatonhenyei, grandiózus építkezésről számolt be újra.

Balatonhenye az a kis falu, ami azért lett ismert az elmúlt hónapokban, mert Varga Judit és férje az ott található ingatlanra vett fel CSOK-támogatást.

Az oknyomozó portál által közölt fotók szerint nem mindennapi ingatlanfejlesztés történik most Balatonhenyén, csaknem 10 ezer négyzetméteren.

Az Átlátszó amellett, hogy az építkezés bővüléséről számol be, a tulajdonviszonyok közt is talált újdonságot.

 

A friss szálak pedig határozottan a NER-elit közelébe visznek.

A balatonhenyei ingatlan jelenlegi tulajdonosa, a Fekete-hegy Vagyonkezelő Kft., ennek a cégnek pedig a Közép-Európai V. Magántőkealap a legfrissebb tulajdonosa.

Ez utóbbi tulajdonosi háttere már nem nyilvános adat, „csak annyit lehet tudni a cégbírósági adatokból, hogy az alap kezelőjének (Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt.) vezetője és felerészben tulajdonosa a Tiborcz István barátjaként ismert Szécsényi Bálint”.

Az alapkezelő egyébként ugyanarra a címre (Budapest, Pasaréti út 122-124.) van bejegyezve, mint az ismert Tiborcz-érdekeltség, a BDPST Zrt. Ez a pasaréti úti irodaház a székhelye a Közép-Európai V. Magántőkealap másik, decemberben létrehozott cégének, a PSRT 122 Holding Zrt.-nek is. Ennek a cégnek is Szécsényi Bálint az ügyvezetője.

Forrás: Átlátszó