Átvágta Orbán a nyugdíjasokat?

0

Kedves nyugdíjasok! Emlékeztek még arra, amikor Orbán Viktor még 14.havi nyugdíjat is ígért a választási kampányban? Netán emlékeztek arra, hogy 2010-ben azt vállalta a Fidesz -írásban, megszórva az országot–, hogy ha hatalomra kerülnek, megőrzik a nyugdíjak reálértékét. Azóta kilenc év telt el, a nyugdíjak reálértéke csökkent, a nyugdíjasok többsége rosszabbul él, mint 2010-előtt. Három kétharmad után vajon nem nevetséges, hogy a Fidesz még mindig a Bajnai kormányra mutogat vissza, hogy megszüntette a 13.havi nyugdíjat.

Ha tényleg úgy száguld a gazdaság, ahogyan Orbán mondja, vajon miért nem hozták vissza a rendszerbe a 13.havi nyugdíjat, illetve miért nem térnek át, a nyugdíjasok számára jóval kedvezőbb svájci indexálási rendszerre a nyugdíjak megállapításakor. Ukrán nyugdíjasok évente 14 milliárdba kerülnek, miközben a kisnyugdíjasoknak a hónap végén már ennivalóra sem futja. Vajon mi tiltja meg a Fidesznek, hogy legalább az 50 ezer forint alatti nyugdíjakat korrigálja, és érzékelhető módon emelje? Ezek után, ki-ki válaszoljon arra, hogy Orbán és pártja tényleg a nyugdíjasok érdekeit képviseli?

Az idősek a jövő évi költségvetés vesztesei – állítják az országos nyugdíjas szervezetek , a Népszava szerint. A helyzet javítására ötpontos javaslatcsomagot állítottak össze. Most is kiemelik az Országos Nyugdíjas Parlament legfontosabb követelését, a vegyes indexálás visszaállítását. Ha a kormány az ellátások éves emelésénél nemcsak az inflációt, hanem a nettó béremelkedést is figyelembe venné, a nyugdíjak a 2020-ra tervezett 2,8 százalékos növekedés helyett 5,6 százalékkal emelkednének.

Ezek után, ki-ki válaszoljon arra, hogy Orbán és pártja tényleg a nyugdíjasok érdekeit képviseli

Forrás: Budácsik Lajos/facebook