Ausztria: Marad a teljes zárlat továbbra is!

Bécs további két héttel, május 2-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot − jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfő délután.

Ennek értelmében az osztrák fővárosban tehát továbbra is zárva maradnak az üzletek és a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatók. Kivételt csak az alapvető szükségleti cikkeket árusító élelmiszerüzletek, illatszerboltok és a gyógyszertárak jelentenek.

Az egyetlen megoldás, ha egész Ausztriát két-három hétre karantén alá helyezik.

 

AZ ISKOLÁKBA LEGKORÁBBAN ÁPRILIS 26-ÁN TÉRHETNEK VISSZA A DIÁKOK, ADDIG MARAD A TÁVOKTATÁS.

 

Továbbra is kötelező az FFP2-es maszk viselése és a kétméteres távolságtartás. A szigorú intézkedést a fővárosi kórházak fenyegető túlterheltségével indokolta a polgármester, hiszen az intenzív osztályok helyzete nem javult.

Aki egyszer is beszélt kórházban dolgozókkal, egészen másképpen tekint a dolgokra

− mondta Ludwig, hozzátéve, hogy tudja: nem fog osztatlan sikert aratni a bejelentése, de csökkenteni kell az intenzív osztályokra nehezedő terhet.

 

Reméli azonban, hogy az országba érkező oltóanyagok növekvő mennyiségével egyúttal az oltási kampány tempóját is gyorsítani lehet. Bécsen kívül Alsó-Ausztria is meghosszabbítja a zárlatot.

 

A kormány e hét pénteken tanácskozik újra szakértőkkel és a tartományi vezetőkkel a koronavírus-járvány megfékezését célzó további lépésekről.