AUSZTRIA NEM FOGADJA EL SEM A KÍNAI, SEM AZ OROSZ VAKCINA IGAZOLÁSÁT!

A fidesz jó sok embernek betett azzal, hogy a Kínait erőltette.
Az ugytudjuk.hu információi szerint:
Csak akkor mehetünk múzeumba, kávézóba, szállodába vagy strandra Ausztriában, ha igazolni tudjuk a Pfizer-Biontech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson & Johnson vakcinával történt oltottságot.
A Szövetségi Egészségügyi Minisztérium információi szerint csak és kizárólag az Európai Unió által elfogadott oltásokat fogadják el Ausztriában is – írja az ORF Magyarok.
Akik az orosz „Sputnik V“, vagy a kínai Sinopharm vakcinákal oltatták be magukat, azok továbbra is csak negatív koronavírus teszttel vehetik igénybe többek között a szállodák, az éttermek és a strandok szolgáltatásait.
A védettségi igazolvány csak akkor mentesít a tesztelési kötelezettség alól, ha szerepel rajta a Biontech Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy a Johnson & Johnson vakcinával történt beoltottság, a koronavírus fertőzésből való felépülés hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolása, vagy egy aktuális PCR teszt negatív eredménye.
A magyar oltási igazolvány és az azon lévő QR kód egyelőre viszont nem alkalmas a különböző vakcinák megnevezésére.
A cikk egyelőre nem említi, hogy mi lesz azokkal az ingázó munkavállalókkal, akik az Európai Unió által nem elfogadott oltásokat (Sinopharm, Sputnik) kapták meg Magyarországon.
Németország nemrég szintén bejelentette, hogy a keleti vakcinával történt oltás igazolását ők sem fogadják el beutazáskor.