Az adófizetők pénzéből 500 millió ment a kipcsak [email protected] is – igen [email protected], jól olvastad

Sokba kerül a magyar adófizetőknek a Fidesz keresztényüldöző baráti körének hazai elszállásolása és kiszolgálása — röviden erre jutottam azokat az adatokat böngészve, amiket most kaptam meg Szijjártóéktól. Egy ideje erősen foglalkoztat a kormány bratyizása a Türk Tanáccsal — nem csak azért, mert Budakeszire menet az Ybl-villa előtt elhaladva kb. naponta bosszant fel, hogy ezt is mi fizetjük, de ez az egész kipcsakos-történet a feketeöves keresztényüldözőkkel annyira abszurd, hogy muszáj volt utánamennem. Mutatom, hol tartok.

? Eddig közel fél milliárdba került a magyar adófizetőknek a Türk Tanács budapesti képviseleti irodája. Közérdekű adatkérésben kértem ki az iroda fenntartásának költségeit, ugyanis a működés összes kiadása — a hazai és nemzetközi alkalmazottak bérezésével együtt — a magyar költségvetést terheli. Magyarul mindent mi fizetünk. Szijjártó Péter válaszából kiderült, hogy eddig 450 millió forintba került a fenntartás, de úgy, hogy valójában az iroda csak idén februártól működik, diplomaták pedig csak az év második felében érkeztek. A 450 millióból durván 300 millió nemzetközi tagdíj — vagyis ennyit fizetünk azért, mert Magyarország „megfigyelő tagja” a Türk Tanácsnak. 2 magyar irodavezető és 4 alkalmazott dolgozik jelenleg az irodában, ezen kívül 4 külföldi diplomata. A hatfős magyar személyzet bérezésére eddig 34 millió forint ment el.

? Külön érdekes Hóvári János irodavezető díjazása, ugyanis a válasz alapján 2019 januárja és 2020. január 31-e között havi 650 ezer forintért látta el irodavezetői és a székhely-megállapodásban rögzített feladatait, miközben maga az iroda csak 2019. szeptember 19-én nyitott meg, a székhely-megállapodásról szóló törvény pedig tavaly decembertől hatályos. Tehát a válasz szerint Hóvári János már akkor is vezette az irodát, amikor az még nem is létezett. Ráadásul olyan jól vezette a nem létező irodát, hogy idén februártól emelték az apanázsát: ettől a hónaptól már 950 ezer forintot keres. Hogy mit csinál ezért az összegért, azt nem tudjuk — a miniszter a törvényben előírt feladatokra hivatkozott. És hiába próbáltunk Hadházy Ákossal személyesen tájékozódni a képviseleti irodában végzett munkáról, Hóvári János még csak az iroda bejáratához sem volt hajlandó lejönni, hogy beszéljen velünk.

⛔️ A Türk Tanács képviseleti irodája tehát a választott magyar képviselők számára nem látogatható — hiába nagy a barátság meg a rokonság a magyarok meg a türk népek között. Úgy tűnik, ez a barátság csak a magyar kormányra és a türk országok vezetésére érvényes, a magyar adófizetők pedig a megszokott eljárás szerint csak fizethetnek, de nem kérdezhetnek. Én viszont utánajárok minden egyes adóforintnak, amit ebbe a projektbe tesznek, ugyanis Magyarországnak semmi szüksége a Türk Tanácsra, semmi szüksége az illiberális országok szövetségére. Ha Orbán Viktor otthonosabban érzi magát a keleti diktátorok klubjában, mint a természetes szövetségeseink között, akkor nem a szövetségeseinket kell lecserélnünk, hanem a miniszterelnökünket.

Ajánlom a 444 cikkét ?? https://444.hu/…/eddig-500-millioba-kerult-a-magyar-allamna…

#SzelBernadett
#Magyarorszag