Az álkeresztény Harrach azoknak ad alamizsnát akiktől a legtöbbet loptak!

0

Akinek több jutott, annak kötelessége segíteni annak, akinek kevesebb – mondta a KDNP parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten, amikor képviselőcsoportjának karácsonyi ajándékcsomagjait nyújtotta át rászorulóknak a Csak Egyet Szolgálat szociális segítő szervezet központjában.

Harrach Péter hangsúlyozta: a karácsony nem elsősorban az ajándékozásról, a kereskedelemről szól, hanem egészen másról. A karácsony azt jelenti, hogy Jézus Krisztus születésnapján „megünnepeljük az ő személyét és azt, hogy az embert szerető Isten belépett az emberi történelembe” – fogalmazott. Hozzátette: ez „minket is kötelez arra, hogy egymás felé forduljunk”.

A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy a segítőközpontban olyan emberek dolgoznak, akik tovább tudják adni a karácsony szellemét.

Az életnek van árnyékos és napos oldala is, minden ember életében megjelenik mindkettő, és akinek több jutott az árnyékból, segítséget kell kapjon azoktól, akiknek több jutott a napból – mondta a kormánypárti politikus. Harrach Péter szerint az ünnepi alkalom nemcsak azoknak jó, akiket megajándékoznak, hanem az ajándékozóknak is élményt jelent. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy pár percre a közösség befogadta őket.

Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy érezzék meg az élet szépségét, a másik emberhez való fordulás örömét.

A Csak Egyet Szolgálat szociális központja 2011 januárjában nyitotta meg kapuit. Honlapjukon szerepel: új szemléletű szociális szolgálatot akartak alapítani, ahol az evangélium hirdetése együtt jár a szociális munkával.

A KDNP-frakció karácsonyi ajándékait a szolgálatnál állították össze a képviselőcsoport finanszírozásából. A több mint száz csomagba – tartós élelmiszerek mellett – használati cikkek: zokni, kesztyű is került a rászorulóknak.