Az Alkotmánybíróságon támadja meg az ellenzék az alapítványi kiszervezést

Az ellenzék pártjai (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) közös beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz, hogy az semmisítse meg a közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt, „és állítsa meg az ország kifosztását”.

parlament kedden szavazta meg, hogy az állam több mint 10 egyetemet, jelentős ingatlanokat és részvénycsomagokat adjon alapítványi tulajdonba. És úgy tűnik, hogy az egyetemek fölé rendelt kuratóriumokból nem spórolják ki a minisztereket, államtitkárokat és kormánybiztosokat.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Orbán-kormány a 2022-es választási vereségtől félve alkotmányellenesen kimenekíti strómanjainak a közvagyont. A kormány propagandája színtiszta hazugság, az egyetemek átszervezése nem a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. Ez egyszerű pénz- és hatalommentés, semmi több. Amennyiben az Alkotmánybíróság ismét bebizonyítja, hogy a hatalom bábja, legkésőbb a 2022-es kormányváltás után visszaadjuk az embereknek a közvagyont”

 

írták a közös közleményükben.

 

 

via. MTI