Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását!

0

“Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és azt dokumentumokkal nem igazolja – jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön, online sajtótájékoztatón az MTI híradása szerint.”
Az Állami Számvevőszék hazudik, vagy az MTI szokásához híven nem tud a valóságnak megfelelően tájékoztatást adni, ugyanis az ÁSZ-nak semmilyen törvényes lehetősége nincsen arra, hogy egy párt állami támogatását felfüggessze.

Itt a jelentés, amiben erről egy szó sincs:

Állami Számvevőszék jelentés

Nevében is benne van: ez csupán egy jelentés. Az ÁSZ prekoncepcióval terhelt, rosszindulattal teli, politikai megrendelésre készült jogi ostobasága.
Az ÁSZ törvény értelmében amennyiben az ellenőrzött szervezet vezetője nem küldi meg határidőben az intézkedési tervet vagy továbbra sem elfogadható intézkedési tervet küld, az Állami Számvevőszék elnöke kezdeményezheti az illetékes hatóságnál, illetve szervezetnél az ellenőrzött szervezetet megillető, az államháztartás valamelyik alrendszeréből származó támogatások vagy egyéb juttatások folyósításának, illetve a személyi jövedelemadó 1%-ából történő felajánlásokból való részesedés lehetőségének felfüggesztését. [33. § (3) bekezdés]
Kezdeményezheti.

De fel nem függesztheti.

Az illetékes hatóság ez esetben a Magyar Államkincstár, ahol talán nem birkák dolgoznak, és automatikusan nem fognak helyt adni az Állami Számvevőszék jogi ostobaságának. Főleg mivel most még 30 napja van a DK-nak arra, hogy összeállítsa az intézkedési tervet.

A Magyar Államkincstár vezetőjének pedig – ha asszisztál a jogsértéshez – legyen bátorsága formális határozatot hozni saját döntéséről. Felelni fog érte!