Az államtitkár rokonai maszkokat és fertőtlenítőket árulnak!

0

Miközben az országban mindenhol készlethiányra panaszkodnak, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár testvérének a veje nagy tételben, képekkel illusztrálva kínál eladásra maszkokat és fertőtlenítőt az Instagram oldalán.

Először Orosvári Zsolt Facebook oldalán bukkantak fel képek arról, hogy valaki nagy tételben kínál maszkokat és fertőlenítőszert eladásra, miközben az egész országban hiánycikk mindkettő. Orosvári (aki 2019-ben az Év egészséghőse lett az „Ágyat az anyukáknak” elnevezésű akciójáért), feltette a logikus kérdést: vajon ki az eladó? Több kommentár is érkezett a bejegyzéshez, amelyekben Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, valamint annak testvérét emlegették, mint lehetséges kapcsolatot.

A szálakat követve hamar kiderült, hogy valóban az államtitkár családjában lehet a hirdető. Szabó Tündének van ugyanis egy ikertestvére, Trizner-Szabó Anita. Lánya, Trizner Lola a Facebook-oldala tanúsága szerint az Innovációs és Technológiai Minisztériumban dolgozik. Trizner Lola férje, Vasvári Dániel, aki gyakran posztol az államitkárral kapcsolatos bejegyzéseket a Facebook oldalán, és nyilvános, azaz bárki számára látható közös képeket is tett már fel a Szabó családdal. Akárcsak Lola, aki például egy közös születésnapozásról is osztott meg képet az államtitkárral.

Vasvári Dániel az Instagram oldalán storyban osztott meg több képet, valamint egy videót, amely szerint nagy mennyiségben eldobható maszkokat és fertőtlenítőszert kínál eladásra. Hogy honnan van az áru, milyen áron kínálja a védőfelszerelést, és hol lehet átvenni azokat, a kiírásból nem derül ki. A fotók alapján kínai termékekről van szó, de ennél többet nem lehet kivenni a képekből.

Természetesen bárki árusíthat bármit nagy tételben, ha van rá engedélye, még a politikusok rokonai is. Az adás-vétel nem is emiatt tűnik visszatetszőnek sokak szemében, hanem azért, mert míg egy államtitkár szűk családi körében valaki láthatóan hozzájut védőfelszereléshez – és haszonszerzés céljából értékesítené is azokat – addig az egészségügyi dolgozók részéről napi szintű a panasz, hogy nem biztosítanak eleget a számukra. A patikákban, boltokban is szinte állandó készlethiány alakult ki országszerte, így a lakosság jelentős része is otthon, kézzel készül maszkokat visel. A maszkok ára ráadásul a nagy kereslet miatt mára jelentősen megemelkedett, így annak, aki ezzel kereskedik, jelentős haszna származhat.

Az Átlátszó blog cikke után egyébként Dr. Szabó Tünde államtitkár a Facebookon reagált a „vádakra”:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3079145352104192&id=1084749598210454