Az egyik legjobban oltott országban akár teljes vesztegzár is lehet, mert annyi az új fertőzött

Összesen 9673 vírushordozót tartanak nyilván jelenleg Izraelben, azonban továbbra is csak 145-en kerültek kórházba közülük, 72-en számítanak súlyos betegnek, 15-en szorulnak lélegeztetőgépre – írja az MTI.

Az egészségügyi minisztérium kutatóközpontjának egy friss tanulmánya szerint

A KÉTSZER BEOLTOTT 60 ÉVNÉL IDŐSEBBEKET CSAK 50 SZÁZALÉKOS ARÁNYBAN, A TÖBBI OLTOTTAT PEDIG CSAK 80 SZÁZALÉKBAN VÉDI MEG A PFIZER OLTÁSA A SÚLYOS BETEGSÉGEKKEL SZEMBEN A KORONAVÍRUS DELTA-VÁLTOZATÁNÁL.

 

A The Times of Israel hírportál szerint ezt azonban az izraeli szakemberek jelentős része vitatja.

A védettség jelenlegi szintje azért kulcsfontosságú, mert ennek alapján döntenek az egészségügyi hatóságok az esetleges harmadik adag vakcináról. Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) szerint egyelőre nincs szükség harmadik adagra – emlékeztetnek az izraeli szakértők.

Az izraeli egészségügyi minisztérium közlése szerint közvetlen kapcsolatban áll a két amerikai gyógyszercéggel, a Pfizerrel és a Modernával, így amennyiben szükségessé válik a harmadik oltás, gyorsan be tudják szerezni a szükséges vakcinamennyiséget.

A tárca szerdai adatai szerint 1336 új fertőzöttet azonosítottak több mint 85 000 teszt alapján, ami 1,74 százalékos pozitivitási arányt jelent.