Az emberek többségének nincs két hónapnál tovább tartó tartaléka.

0

A vírus miatti munkakiesés azért is ijesztő hazánkban, mert A vírus miatti munkakiesés azért is ijesztő hazánkban, mert az emberek többségének nincs két hónapnál tovább tartó tartaléka. A magyar kormánnyal ellentétben számos ország vezetése tett lépéseket a bérkiesési probléma kezelésére.. A magyar kormánnyal ellentétben számos ország vezetése tett lépéseket a bérkiesési probléma kezelésére.

🇭🇺 A magyar lakosság megdöbbentően kevés anyagi tartalékkal rendelkezik. 📉

👉 2019 novemberében megkérdezettek több mint egyharmada (36 százalék) monda azt, hogy 1 hónapra sem elegendő a megtakarítása – az aktívak körében 32 százalék ez az arány.

👉 További majd’ egyharmad (29 százalék) úgy nyilatkozott, hogy 1-2 hónapig húzza csak ki – aktívak körében ezzel pont megegyező az arány.

Tehát nagyon sokan, nagyon hamar, komoly bajba kerülnek ha elbocsátják őket, vagy nem tudnak dolgozni menni, és nem kapnak fizetést. Sokkal többen, és sokkal nagyobb bajba kerülhetnek, mint más európai, vagy akár környező országban.

☝️ Több országban már léptek: Dániában 🇩🇰 és Ausztriában 🇦🇹 a fizetés bizonyos arányát az állam állja az érintett időszakokban, Hongkongban 🇭🇰 minden érintett automatikusan kap a számlájára egy összeget, és USA-ban 🇺🇲 is ezt tervezik. Más országokban a járulékfizetésre kapnak kedvezményt a munkaadók.

Így az egyéni fizetések kiesésének kezelése terén hazánkban 🇭🇺 is meglehetősen gyorsan lépnie kell a kormányzatnak, hogy megelőzze a még nagyobb bajt.