Az Európai Néppártnak szégyen Trócsányi jelenléte

0

Orbán Viktor brüsszeli embere, Trócsányi László véletlenül lemaradt a néppárti csoportképről, a magyar biztosjelöltet nem fogadta az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul és Manfred Weber sem.

A hvg.hu szerint saját bőrén érezheti a néppárti felfüggesztés következményeit Trócsányi László. A magyar biztosjelöltet hiába ünnepelte itthon a kormánypárt, Brüsszelben lemaradt a biztosokat ünneplő csoportképéről.

Ursula von der Leyen kedden jelentette be, milyen portfóliókat szán az országok által delegált biztosjelölteknek. Itt vált világossá, hogy a volt magyar igazságügyi miniszternek a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős területet szánja.

Azonban a kormánypárt öröme nem lehet teljes, hiszen a Fidesz felfüggesztése miatt Trócsányit nem hívták meg és nem ünnepelhetett együtt Joseph Daul a z európai jobboldali pártelnökkel és Manfred Weber frakcióvezetővel, akik az EPP-hez tartozó új biztosjelöltekkel együtt fotózkodtak Brüsszelben.

Trócsányi nem a Fidesz tagja, viszont az ő listájuk első helyéről jutott ki az Európai Parlamentbe. Egyelőre arról nincs döntés, hogy a Néppárt mikor fog dönteni a Fidesz tagságáról, az utolsó információk szerint a jelentésért felelős három „bölcs” munkatársai már a bduapesti útjukat szervezik.