Az Európai Ügyészség azt mondta,hogy készen állnak Orbán Viktor elszámoltatására választások után!

Sokszor, sokan elmondták, elmondtuk: az EU megbuktatni nem fogja a Fideszt a magyar nép helyett – írta a német Spiegel és a The Times.

 

Sőt, jelentős részben a saját szabályai és felkészületlensége miatt akaratlanul is a rezsim egyik fő fenntartója. De ez változik, még ha az eurokráciára jellemző lassúsággal is.

Ennek a változásnak része Codruta Kövesi Laura megválasztása az európai ügyészség élére.

 

Romániában számos korrupt politikust megbuktatott, ideje európai szintre emelnie a működését.

 

Volna ötletünk, kin kezdje, akik valószínűleg érzik is most, hogy szorulni fognak.

Viszont napokkal ezelőtt elindult a Laura Codruța Kövesi által vezetett Európai Ügyészség.

 

Korábban az Európa Tanácsban tartott értekezleten elsöprő többséggel támogatták az EU-hoz delegált nagykövetek a korábbi román korrupcióellenes hivatal főügyészét, így kinevezése elől gyakorlatilag az utolsó akadály is elhárult.

 

A centrista Renew Europe frakcióval a kezdetektől fogva Kövesi legnagyobb támogatójaként léptünk fel, aki így könnyedén nyerte el korábban az Európai Parlament szimpátiáját is nyilatkozta akkor a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin.

Övé lesz az Európai Unió egyik legfontosabb pozíciója, hiszen ő őrködhet majd az uniós források elköltésének tisztasága és átláthatósága fölött.

Beismerő vallomás a magyar kormány részéről, hogy nem hajlandóak csatlakozni egy olyan intézményhez, amely az EU-s támogatásokat érintő korrupció elleni küzdelem jegyében jött létre.

 

A költségvetést ellenőrző Európai Parlamenti bizottság tagjaként szorosan együttműködünk majd az Európai Ügyészséggel, és a Fidesz ellenkezésének dacára is folyamatosan beszámolunk majd a magyar kormány gyanús üzelmeiről.

 

Kormányváltás esetén viszont szigorú elszámoltatásra készülhet az Orbán-kormány és oligarhái.