AZ IDEGENGYŰLÖLET, AVAGY A FELFOKOZOTT MIGRÁNS HISZTÉRIA ÁLDOZATAI

0

“Egyes országokban, ahová menekültek érkeztek, a migráció jelensége riadalmat és félelmet váltott ki, és ezeket politikai okokból gyakran még szítják is és kihasználják. Ennek következménye az idegengyűlölő magatartás, amelyre az embereknek határozottan kell reagálniuk” – áll a Christus vivit (Krisztus él) címet viselő dokumentumban, mely a tavaly októberi, fiatalokról szóló püspöki szinódus eredményeként íródott.
A média újságírói emberek százezreit, millióit manipulálják a láthatatlan külső ellenségekkel. “Migránsok” hiányában a gyűlöletkeltés áldozatai külföldinek nézett magyarok, vagy olyan külföldiek, akiknek semmi köze a migrációhoz. Az általában alulról szerveződő erőszakos cselekmények, fentről gerjesztett, össznépi morális pánikról árulkodnak.
2015. és 2018. nov. 1. között már legalább 288 embert ért valamilyen atrocitás Magyarországon, azért mert migránsnak nézték. Pedig ezek az emberek többségükben jogszerűen Magyarországon tartózkodó, nem bevándorló külföldi, illetve magyar volt.
A hivatalos adatok szerint 2017-ben 23 ezer, 2018-ban már 60 ezer külföldi jött Magyarországra munkavállalás céljából.
*
RÖVID HÍREK AZ INTERNETRŐL:

2014. március. A Szegedi Törvényszék katonai tanácsa előtt elkezdődött a Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012-es bántalmazása ügyében indult per megismételt elsőfokú eljárása. A vádirat szerint a civil ruhás rendőrök Szegeden illegális migránsokat kerestek, amikor a Belvárosi hídon meglátták az arab férfiakat, akiket igazoltatni akartak, de azok inkább futásnak eredtek.
A szolgálati autóból kiugró rendőrnek sikerült utolérnie a sértettet, akit a földre rántott, majd járőrtársával többször ököllel megütötte, megrugdosta.

2015.07.19. Szegeden azért verhettek meg egy egyetemista lányt, mert bevándorlónak nézték kubai származású, de magyar állampolgár barátját.
A börtönbe került diáklányverő börtönőrt féltik a többi elítélt bosszújától

2015. szept. 19. Nagymágocson elterjedt, hogy kétszáz menekültet szállásoltak el a faluban. Egyszerre, de egymásról nem tudva dolgoztak a falu határában közmunkások és földmérők, és mert nem tudtak egymásról, kölcsönösen menekültnek nézték egymást. Majd úgy megijedtek egymástól, hogy az egyik csapat ki-be ugrált a kukoricásba, a másik csapat kerékpárral menekült el a falu felé.

2015. szept. 29. A kiskunhalasi hírportál szerint a közeli Zsanáról induló, körülbelül húszfős csapatot a délutáni órákban bejelentés alapján igazoltatták a rendőrök. Miután kiderült, hogy a természetjárók nem illegális bevándorlók a csoportot tovább engedték.

2015.10.5 Autóbuszos kirándulásra vitte a bőszénfai közmunkásokat a polgármester, Pakson azonban migránsnak nézték őket, és rendőrt hívtak rájuk a helyiek.

2016. március 2. Székely férfit néztek bevándorlónak Budapesten. „Egy hét alatt háromszor »bevándorlóztak le« Budapesten” – írja a kézdivásárhelyi fiatal.

2016. 3.25. Tizenöt-húsz lovagló és túrázó pécsi egyetemisták ijesztettek rá a déli határnál több falu lakóira, mert közöttük külföldi diákok is voltak, akiket első ijedtükben migránsoknak néztek a falusiak. A helyiek olyan mérgesek lettek, hogy akár fizikai agresszióra is hajlandóak lettek volna, hogy megvédjék családjukat, ha annak szükségét látják.

2016. máj. 10. Eltűnt a migránsokat rugdosó László Petra

2016. 7. 1. Börtönt kértek a lebénult migránsra.

2016. júl. 4. Migránsnak nézték a mexikói munkásokat Szügyön. A helyükre Tatárföldről érkeztek munkások.

2016. júl. 8. Azt hitte, megszállta az anyját egy migráns, ezért egyszer hasba, egyszer hátba szúrta a 25 centis pengékkel édesanyját, aki szerencsére túlélte a támadást, mert a többi rokon segítségére sietett. A skizofrén, kábítószereket is használó férfi súlyos, a köztévés híradókból merített téveszmék hatására támadta meg saját édesanyját.
„Igen, el akartam pusztítani az anyámat, mert az Iszlám Állam hangja mondja nekem, és azt mondja, hogy ő egyáltalán nem az anyám”- mondta a férfi.

2016. dec. 12. Migránsnak hitték, megöltek egy Gross Ofirnak hívott izraeli férfit Tiszakécskén, aki azért választotta Magyarországot következő úti céljául, mert a nagyszülei innen származtak.

2017. 3. 7. Migránsoknak nézték a film szereplőit a helyiek.
Cibakházán is forgatták Martfűi rém című film jeleneteit. Aznap több bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, miszerint gyanús alakok mozgolódnak még gyanúsabb ruhákban a vízparton, többek szerint csakis migránsok lehetnek. Alig tudták megnyugtatni a lakosságot, hogy csak filmforgatásról van szó.

2017. május 11. Angolul szólalt meg a pizzás a Kálvin téren, a migránsgyűlölő magyar vendég azonnal megtámadta.

2017. május 13. Menekültnek nézték őket, tojással dobálták az indiai tehénfejők házát Sarudon.

2017. aug. 12. Egy Bécsben élő nigériai édesapa 5 és 3 éves kisfiával szertett volna hazautazni érvényes buszjeggyel, de migránsnak nézték és leszedték a buszról a népligeti pályaudvaron.

2017.09.29. “Migránsnak” nézték, összeverték a szegedi fiatalt a börtönőrök

2017. szept. 26. Kiszúrták a kocsigumijait annak a panziósnak és a gyerekének is, aki felajánlotta, hogy menekültek pihenhetnek néhány napig a szállodájában. A polgármester elmondása szerint két képviselő is szabályosan uszította az embereket. „Ez nem helyes. A képviselők elmondhatják a véleményüket, de nem az a dolguk, hogy uszítsák a lakosságot.”

2017. nov. 2. A Heves megyei Kömlőn, az elhunyt rokonaikra emlékező temetői látogatókat és egy helyi lakost is feljelentettek, mert “illegális bevándorlónak” nézték őket.

2017. november 11. Perbálon migránsnak nézték a lakóotthonban önként munkát vállaló egyetemistákat (Sri Lankai egyetemistákat) és “illegális migránsként” feljelentették őket a rendőrségen.

2017.11. 27. Egy állampolgár értesítette a rendőrséget arról, hogy migránsok utaznak két fehér, felirat nélküli, sötét utasterű kisbuszban, Pécs határában. A rendőrök – hajnali kettő körül – benéztek a kisbuszba, ahol a sötét utastérben PVSK vízilabdázói pihentek.

2018. január 6. Országosan nagy vihart kavart egy hír arról, hogy tucatnyi migránsnak nézett arab férfi három hétig Cegléden lakik. Ők valójában szaúdi rendőrökből és határőrökből álló delegáció, akik rendőrkutyás képzésen vesznek részt.

2018 januárjában a görcsönyi pap által vezetett tizenöt fős helyi zarándoklatot két rendőrautó is ellenőrizte lakossági bejelentés alapján.

2018. március. 29. Migránsnak néztek két nőt Csongrádban, akik a fodrásztól jöttek, mert kendő volt az egyikük fején. Rendőrt hívtak rájuk.

2018. április 13. Néger migránsnak nézték a hazatérő venezuelai magyarokat, kitört a pánik Balatonőszödön

2018. április 17. Migránsnak néztek izraeli motorosokat Székelyudvarhelyen

2018.04.26. Migránsnak nézték Fekete Pákót, rendőrt hívtak rá.

2018. szept. 6. Tápiógyörgye önkormányzata tájékoztatta a község lakosságát: hogy a szaúd-arábiai királyi testőrség tagjai “kutyás kiképzésre” érkeztek a térségbe, akik “nem migránsok” és rendelkeznek érvényes vízummal.

2019.03.20. Migránsnak nézték és megvertek egy férfit Szegeden

2019. jún. 3. “Migránsnak nézték” – mondta valaki kicsit megszeppenve egy külföldi születésű Budapesten élő fiúról.

2019. júl. 11. Gyomaendrőd lakói valamilyen természeti csapás, háborús konfliktus, vagy diktatúra elől menekülő migránsoknak nézték azt a 150 migránst, akiket vendégmunkásnak fogadott fel egy helyi vállalkozó. A polgármester sajtótájékoztatón igyekezett csillapítani a rettegést.

2019. 7.21. Migránsnak nézték a külföldi diákokat

OSSZÁTOK MEG, HOGY MÁSOKHOZ IS ELJUSSON!

Marki Zay János