Az igazság nem politikai kérdés!

Tekintsünk el attól, hogy ki van most hatalmon. Mert bár látszik, hogy sokan nem értik, de a rendőr nem a hatalmat, hanem a rendet védi. Most ez van hatalmon-ők tüntiznek, más van hatalmon, más tüntizik. Ez a demokrácia. És a nagy „néphuszárok” hol voltak, amikor a rendvédelem tüntetett? Kinevettek minket konkrétan.
A rendőr nem fog egyik vagy másik oldal pártjára állni, mert ez nem így működik. A helyzet megváltoztatására ott vannak a választások, amely a többség akaratát tükrözi. Ha ez nem tetszik, menj el képvsielőnek, vagy szavazz olyanra, aki szerinted ezen változtat. De ezért NEM a rendőr a hibás!
Nekünk sem tetszik sok minden, ami zajlik, szakmai szempontból, megint nem politikai nézetek kapcsán.
Azt mondják, 85%-al több a jelentkező, meg 4000-el többen vagyunk. De ők mégis hol vannak? 189 fő fog végezni hamarosan az iskolákban, de négyezernél is több leszerelési kérelem van beadva.
Azt mondják, hogy 50%-al nőttek a bérek az új életpályával. Na most egy járőr 150.000 Ft-ot keres, avagy ezek szerint 2015 a mostaninak örülni kéne, hogy ilyen sok?
Azt mondják kapunk mindenféle támogatást, kiegészítő juttatást. De ezek mégis hol vannak? Vagy az volt a szaloncukor?
Én csak a háromszoros áron megvetetett egyenruhát látom, meg hogy nem nőtt a cafeteria sem évek óta. Azt is látom, hogy tapasztalt és kezdő rendőrök menekülnek a rendszerből, mert nincs perspektíva, de 3 ember munkáját végzed. Azt látom, hogy az ismeretlenes emberölés helyszínén polgárőr biztosítja a helyszínt. Hogy hiába várod a járőrt, órák telnek el, mire kiérnek, már ha van egyáltalán a városban. Azt látom, hogy nincs perspektíva, nem fogok tudni 60 éves koromig az utcán lenni, mert ezt nem lehet bírni sem testileg, sem lelkileg.
És, azt látom, hogy csak a rendőri brutalitásról forgatnak filmet, meg kártérítést adnak a tüntetőknek.
Tényleg a rendőr az ellenség ebben az országban?
Ha a jelenlegi vezetésnek ennyit érnek azok, akik vigyázzák az emberek életét, ha ennyire biztosak abban, hogy jó úton haladunk és minden szuper, ha nem képesek végre belátni, hogy mekkora baj van, akkor nem lesz több gondjuk a rendvédelemmel, mert hamarosan nem marad itt senki. A kitartásnak is van vége, pár nap és indul a leszerelési hullám. És ez nem politikai kérdés, hanem az igazság. ”

Zsaruellátó