Az így is drága paradicsom most a duplájára emelkedik Magyarországon

A zöldség- és gyümölcsárak már most is az egekben vannak. A Fidesz alkalmatlansága miatt nem fog megállni a drágulás. A Fidesz-csicskák perszer luxusban élnek a pénzünkből.

Tovább emelkednek az árak, a gazdasági problémák már az élelmiszereket sem hagyják érintetlenül. Megint kiderült, hogy Orbánék árstoppja semmit sem ér, ha minden más étel megfizethetetlenné válik.

Jelenleg a leggyorsabban a paradicsom drágul – már most 63%-al drágább, mint korábban.

Ezt követi a körte 25, a kígyóuborka 24, a kaliforniai paprika pedig 16 százaléka.

Sajnos ez a drágulás nem meglepő, hiszen a szomszédban háború folyik, ráadásul nem véletlenül hívják Ukrajnát “Európa éléskamrájának”. A gabonák árához hasonlóan a zöldségek sem maradnak érintetlenül.

Ráadásul a Fidesz az utóbbi 12 évben tönkretette a mezőgazdaságot. Nekik fontosabb volt a magyar földek ellopása, mint a nemzeti gazdálkodás és most rengeteg magyar család van, akiknek nem telik zöldségre vagy gyümölcsre.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Orbánék még a jelenlegi állapotokban sem csökkentenek az áfán, amely eddig is a legmagasabb volt Európában. Sőt, nagy az esély arra, hogy választási győzelem esetén tovább növelik – ezúttal 30 százalékra.

A Fidesz alkalmatlan kormányzása, gazdasági kudarca és a szomszédban zajló, Orbán gazdája, Putyin által kirobbantott háború miatt egyre drágább az élet. Persze nem a luxusban dőzsölő fideszesek fogják ezt megszenvedni, hanem mi, a dolgozó emberek. Orbán a várban bujkálva pedig ebből nem lát semmit. Persze amúgy sem érdekli.